knati Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam przepis ten znalazłam tu już bardzo dawno i robiłam ją już nie raz. Zawsze wyszła pyszna. Robimy ją bardzo często. Ja lubię na cienkim cieście i go wałkuję wałkiem na dużej blaszce i takie zostawiam do wyrośnięcia, potem przecier, przyprawy i dodatki. Ostatnio z braku czasu zamówiliśmy pizzę z pizzerii i nam już tak nie smakowała jak domowa. Mąż stwierdził, że najlepszą pizzerię ma w domu :) Bardzo dziękuję za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igusia Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 No zapowiada sie ciekawie, bede musial wyprobowac bo juz rozne przepisy wykorzystywalem ale nie zawsze wychodzilo tak jakbym chcial. Jesli chodzi o sosik do posmarowania pizzy polecam zrobic tak: bierzemy jeden przecier pomidorowy i wykladamy do miseczki. Dodajemy ketchup (jedna wieksza lyzke) do tego drobno pokrojona cebulke (mozna rowniez zabek czosnku) i doprawiamy sola, odrobiona pieprzu bazylia i oregano. Sosik rewelacja, nie trzeba potem nawet ketchupu uzywac, pizza nie jest wtedy taka sucha. Polecam A ja polecam mój sosik do pizzy a więc: bierzemy jedną puszkę pomidorów bez skórki i wlewamy do garnka z 4 łyżkami oliwy. gotujemy, dodajemy jedną główkę czosnku, sporo soli (musi być dość słony ale nie za bardzo :-P ) troszkę pieprzu i oregano i odrobinę bazylii (bazylia nadaje trochę gorzki smak). Czasami jak mi się chce to dodaję pokrojoną w kostkę cebulkę. wszystko gotuję po czym miksuję :) w blenderze. sos super. na w/w ciasto kładę mój sos, potem ser gouda pomieszana z mozarella! potem dodatki jakie tylko mi się nasuną do głowy ale najbardziej lubię salami. plewam 2 łyżkami oliwy, posypuję przyprawą do pizzy i solą i do piekarnika na 10 min na 220 stop. pizza musi się piec szybko ale sprawnie :D (że tak powiem) :cry: i to koniec. nie używam żadnego ketchupu bo pizza traci wtedy swój prawdziwy smak :grin: POLECAM!!! spróbujcie proszę :-P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rphalange Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, chciałabym, żeby ktoś polecił mi przepis na sos do pizzy, który nie byłby kwaśny: ostatnio robiłam pizzę właśnie z tego przepisu i ciasto wyszło przednie, ale posmarowałam to sosem typu: przecier+zioła+cebulka. Sos zepsuł całą pizzę, był kwaśny przez ten przecier. Dlatego może ktoś z was zna jakiś przepis/kupny sos? Czy zastąpienie kupnego przecieru przetartymi pomidorami rozwiązałoby sprawę? PS spróbuję wypróbować przepis igusi, może kolejna próba pt.: Pizza jak z pizzerii się powiedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 ja zazwyczaj nie robie sosu tylko po surowym ciescie juz na blaszce smaruje calosc keczupem, posypuje przyprawa do pizzy lub majerankiem i oregano (oregano koniecznie !!! -jest idealne do pizzy) bo sosow na bazie koncentratu nienawidze, zawsze psuje nam to smak pizzy , nawet jak gdzies zamawiamy to unikamy takiego sosu ale to pewnie rzecz gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Garnek24 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 oregano w pizzy najawazniejsze i bazylia;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchewa Opublikowano 30 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Owszem bo pomagają strawić tą mieszankę produktów. Zawsze po pizzy jestem ociężała haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 po raz kolejny tylko na suchych drozdzach i z letnia woda zamiast mleka , polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korina176 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Pizza SUPER !!! CIASTO REWELACJA !!! dodałam ser w brzegi i rzeczywiście były mięciutkie, wyrosła pięknie !Cała rodzinka ZACHWYCONA !! :mrgreen:) Nie zdążyłam zrobić zdjęcia,ale następnym razem będę musiała być szybsza od moich łakomczuchów :mrgreen: POZDRAWIAM i dziękuję za super przepis,który zagości już u nas na stałe :wink:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dziś robiłam tą pizzę-baaardzo fajne ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajaj Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Od okolo dwoch lat robie pizze wedlug tego przepisu. Tylko i wylaczenie. Nawet moj syn, ktory kiedys nie cierpial pizzy, przynajmniej raz w tygodniu domaga sie tego specjalu. Raz jadlam oryginalna pizze, od prawdziwego wlocha, no i niestety musialby przyjsc do mnie na nauke. Zadna inna mi nie smakuje. Przepis polecam bo kto raz sprobuje, nie bedzie chcial innej pizzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Ten przepis wydaje się całkiem prosty do zrobienia... Przetestuję go chętnie w weekend. Zastanawiam się tylko jaka duża ta pizza wychodzi? Czy lepiej zrobić na tortownicy czy w prostokątnej formie? Dodam że nie lubię za grubej pizzy, bo dla mnie bardziej liczy się to co na pizzy niż samo ciasto. Co do sosu pomidorowego to spód może być wysmarowany natomiast pizzę uwielbiam polaną sosem czosnkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dany ja z takiej ilości ciasta robię pizzę wielkości wkładu do piekarnika. Jest cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Jolcia, dzięki za odpowiedź. Właśnie nie chciałbym żeby wyszła jak placek drożdżowy tylko grubości maks. 1 cm. Mam nadzieje ze wyjdzie smaczna, jutro będę ją robić. Pozdrawiam!:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość moons789 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Jutro biore sie do roboty :wink: ! wykonam wszystko wedlug przepisu, mam nadzieje ze bedzie prze pyszna !!! Juz sie nie moge doczekac :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.