Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A ja regularnie ciasto na pizzę wyrabiam w maszynie do pieczenia chleba. Świetnie wychodzi, a ja przy tym nic nie robię :razz: Gotowe ciasto wrzucam na brytwankę, posypuję tym co znajdę w lodówce i do pieca do czasu zrumienienia ciasta. Ekspresowo, smacznie i bez wysiłku :)))) Tylko piec do chlba potrzebny ;p

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

Składniki: 40 dag mąki 2,5 dag drożdży 3 łyżki oleju 1 szklanka mleka 1 łyzeczka cukru szczypta soli Wykonanie: Do mąki (przesianej) dodać cukier, szczyptę soli, olej . Do ciepłego mleka rozkruszyć

też dzisiaj spróbowałam i jest bardzo dobra, tylko ja w brzegi pizzy zawijam kawałki żółtego sera (ok 1x1 cm sera) co sprawia, że brzegi nie są suche, no i ten serek tak się ciągnie minammm.

po raz kolejny tylko na suchych drozdzach i z letnia woda zamiast mleka , polecam!

Dodane obrazy

  • 8 miesięcy później...

Gdyby w przepisie były jajka to powiedziałbym, że lepiej jest użyć same żółtka, ale tutaj jajek nie ma..... ;)

Czytałam też że to zależy od jakości oliwy z oliwek, i od temperatury pieczenia, jeśli piekarnik jest słabo nagrzany pizza piecze się długo i wysusza...

Tutaj też był poruszany problem ciasta, i podane są też sprawdzone przepisy na pizze

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...

Dzisiaj zrobiłam pizze wg podanego przepisu..............mmmmm.....reeweelacja !!! Wyszły mi 2 blachy....rozdałam sąsiadom ,sama nie zjadłabym wszystkiego i tez nie mogli sie najeśc...

post-4104-0-33614900-1330016694_thumb.jp

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 6 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

Wypróbowałem przepisu, ale wyszło mi zbyt twarde ciasto. Możliwe że spowodowane to było zmianą ilości składników. Dałem 1/2 Dużej szklanki mleka (250ml) z drożdżami(3/4 kostki 75g) 500g przecedzonej mąki 3 łyżki oleju szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Jak myślicie to wina zmiany ilości składników?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślę, że to może być powód... i trochę za dużo tych drożdży... Następnym razem zrób dokładnie według podanych składników - dużo osób już robiło z tego przepisu pizzę i chwalili ją sobie, a też może zależeć od składników, bo np. mąka mące nierówna, pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...

Robię podobną pizze, tylko zamiast oleju dodaje margaryne. Jeśli chodzi o sos to do koncentratu dodaje; bazylie, oregano oraz posiekany czosnek, przyprawe włoską, nastepnie gotuje pod przykryciem przez 10 minut. Najcześciej robie z kurczakiem, salami i pomidorkami. Jeśli chodzi o ser to cheddar i mozzarella. W nastepnej mam zamiar koncentrat zamienic na maslo czosnkowe. Moze cos z tego wyjdzie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.