Skocz do zawartości

Malibu


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 36
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Witam, myślę że można go już mieszać, nic nie powinno się zepsuć.

 

Hmm... tak mogło się stać, jeśli za szybko wleje się spirytus do mleka, albo mleko wleje się do spirytusu (dziwne, bo tak napisane jest właśnie w tym przepisie). Ja pamiętam, że do zmiksowanego mleka wlewałam powoli spirytus i nic się nie stało.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wyszło,zrobiłem zbyt mocne proporcje spirytusu ale część zalałem odrobiną przegotowaną chłodną wodą i ponownie zmiksowałem jest jak powinno pyszny żona go chwali,prosze podrzucie jakiś prosty przepis na ciasto z kokosa i malin to pozostałość po nalewkach a szkoda wyrzucić,malin mam około 0,5l i kokosa 400g oczywiście wszystko było w spirytusie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To fajnie, że wyszło :smile:

 

No właśnie tak też pomyślałam, że może za dużo spirytusu i dlatego się ścięło, to teraz będziemy już wiedzieć na przyszłość ;-)

 

Pewnie! :) takich procentowych dodatków się nie wyrzuca, też zawsze coś z nich robię :smile:

 

Moje propozycje:

 

:arrow: Kruche ciasto z masą piankową i malinami

 

post-8-0-11110100-1416497723_thumb.jpg

 

:arrow: Kruche maślane ciasto z malinami i kokosową bezą (tutaj też można wykorzystać kokos)

 

post-8-0-74041000-1416497824_thumb.jpg

 

:arrow: Malinowe ciasto z żurawinową pianką

 

post-8-0-59214500-1416497901_thumb.jpg

 

:arrow: Kokosowe Rafaello

 

post-8-0-20554500-1416498030_thumb.jpg

 

:arrow: Kokosowy raj

 

post-8-0-82501700-1416498100_thumb.jpg

 

:arrow: Ciasto styropian

 

post-8-0-35258000-1416498201_thumb.jpg

 

Może coś się z tego da wybrać ;-)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można też zrobić takie proste ciasto z malinami, a wierzch tego ciasta posypać wiórkami kokosowymi i razem piec lub upieczone i ostudzone ciasto z malinami posmarować dżemem (np. brzoskwiniowym lub truskawkowym) i posypać wiórkami kokosowymi. Można jeszcze polać polewą czekoladową (tworząc tzw. esy-floresy) :smile:

 

post-8-0-31854300-1416498635_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.