Agusia Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A oto torcik ktory moja Emilka miala w tym roku na urodzinki! byl jasny i ciemny biszkopt, przelozony kremem kakaowym i bita smietana z malinami! Calosc wysmarowana kremem kakaowym a ozdoby zrobione byly z masy cukrowej! Zalaczam zdjecia! P.S. dzieciom tort sie tak podobal ze myslalam ze na niego wejda! Noi oczywiscie wszyscy chcieli swieczki dmuchac! Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Agusia , sliczny torcik, mysle ze tak samo smakowal jak wyglada. Zreszta dowodem sa bardzo zafascynowane dzieci. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Halinko ale zrobiłaś dużo przepysznych tortów, miło popatrzyć na tak piękne dekoracje. Agusiu Twój tort też bardzo ładnie się prezentuje i pięknie jest udekorowany, wiosennie. Różna reakcja była dzieci, ale miały frajdę, to dla nich było coś wspaniałego. Gratuluję Wam, a Emilce życzę wszystkiego najlepszego. Cytuj
bona Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Halinko i Agusi Wasze torty są wspaniale!!! Od rana dostałam silnego ślinotoku. Jestem zła :lol: sama na siebie,ze tak rano tu zajrzałam.Pozdrawiam serdecznie :D Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Halinko i Bona dziekuje za tak mile slowa. Uwielbiam piec, ale niestety nie zajadam sie gdyz jestem na diecie. Pozdrawiam Halinko bardzo czesto pieke teTwoje ciasteczka w pracy jak i w domu...pyszneeee A tak na marginesie ja jstem z Inowroclawia :lol: Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam.. Oto moje nastepne wypieki. :-D Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 i jeszcze jeden, przepraszam za jakos fotek. Cytuj
Kaliope Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Śliczne i smakowite :-D Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Halinko gratuluję, po mistrzowsku zawsze są wykonane wszystkie Twoje wypieki. Cytuj
AneMa82 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Torty przepiękne! Gratuluję. Ale jak sprawić, żeby miś wyszedł taki śliczny jak u Ciebie?? trzeba wcześniej jakiś szablon przygotować?? A co do przepisu na ciasto dla dzieci, to czy wchodzi w grę ciasto z bitą śmietaną?? bo moje dzieci i wszystkie wokoło najbardziej lubią śmietanowe z mandarynkami. Jeżeli będziesz zainteresowana - chętnie dam przepis ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 18 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 AneMa82 dziekuje za mile slowa. A co do szablonu ja sama przygotowuje, poprostu tak jak potrafie. A co do przepisu to jestem chetna. Z gory dziekuje . Pozdrawiam. Cytuj
AneMa82 Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Więc przepis na pyszne ciasto mandarynkowo-śmietankowe jest taki: Biszkopt z 4 jaj należy upiec najlepiej jak się potrafi Składniki pozostałe: 2 puszki mandarynek 2 opakowania budyniu waniliowego 2 szklanki soku pomarańczowego (najsmaczniejsze gdy sok ma cząstki miąższu - najlepiej dużo) Mandarynki osączyć z syropu a syrop zachować. Osączone mandarynki ułożyć na napączowanym biszkopcie (woda+cukier+sok z cytryny). Proszek budyniowy wymieszać ze szklanką zachowanego syropu i sokiem pomarańczowym i zagotować dość często mieszając, bo chętnie do dna przywiera. Przygotowanym i trochę przestudzonym budyniem przykryć mandarynki. Składniki pozostałe cd. 3 szklanki śmietany kremówki 7-8 łyżek cukru pudru żelatyna do usztywnienia śmietany (ja daję na tę ilość 2,5 płaskiej łyżki, którą pozostawiam do napęcznienia w 60ml zimnej wody) Kremówkę ubić i utrwalić żelatyną, wyłożyć na budyń. W przepisie jest dalej tak, że należy na wierzch poukładać herbatniki a niektóre z nich można polać polewą. Ja raz robiłam z herbatnikami i być może z mojej winy były one bardzo twarde i nie odwilgły, bo posmarowałam je dość porządnie rozpuszczoną czekoladą. Prostszym, szybszym i równie smacznym rozwiązaniem jest położenie na wierzch cienkiego biszkoptu i posypanie go pudrem. Placuszek palce lizać - można jeść w nieograniczonych ilościach!!! Smacznego Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Bardzo dziekuja za przepis, brzmi zachecająco., na pewno go wyprobuje. Pozdrawam Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Oto nastepny torcik na syna urodziny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi