Skocz do zawartości

Przepyszny Torcik


halina mlodzieniak

Rekomendowane odpowiedzi

A oto torcik ktory moja Emilka miala w tym roku na urodzinki! byl jasny i ciemny biszkopt, przelozony kremem kakaowym i bita smietana z malinami! Calosc wysmarowana kremem kakaowym a ozdoby zrobione byly z masy cukrowej! Zalaczam zdjecia! P.S. dzieciom tort sie tak podobal ze myslalam ze na niego wejda! Noi oczywiscie wszyscy chcieli swieczki dmuchac!

post-3249-1240585054_thumb.jpg

post-3249-1240585071_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Halinko ale zrobiłaś dużo przepysznych tortów, miło popatrzyć na tak piękne dekoracje. Agusiu Twój tort też bardzo ładnie się prezentuje i pięknie jest udekorowany, wiosennie. Różna reakcja była dzieci, ale miały frajdę, to dla nich było coś wspaniałego. Gratuluję Wam, a Emilce życzę wszystkiego najlepszego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko i Bona dziekuje za tak mile slowa. Uwielbiam piec, ale niestety nie zajadam sie gdyz jestem na diecie. Pozdrawiam Halinko bardzo czesto pieke teTwoje ciasteczka w pracy jak i w domu...pyszneeee A tak na marginesie ja jstem z Inowroclawia :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...
  • 3 miesiące później...

Torty przepiękne! Gratuluję. Ale jak sprawić, żeby miś wyszedł taki śliczny jak u Ciebie?? trzeba wcześniej jakiś szablon przygotować?? A co do przepisu na ciasto dla dzieci, to czy wchodzi w grę ciasto z bitą śmietaną?? bo moje dzieci i wszystkie wokoło najbardziej lubią śmietanowe z mandarynkami. Jeżeli będziesz zainteresowana - chętnie dam przepis ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Więc przepis na pyszne ciasto mandarynkowo-śmietankowe jest taki: Biszkopt z 4 jaj należy upiec najlepiej jak się potrafi Składniki pozostałe: 2 puszki mandarynek 2 opakowania budyniu waniliowego 2 szklanki soku pomarańczowego (najsmaczniejsze gdy sok ma cząstki miąższu - najlepiej dużo) Mandarynki osączyć z syropu a syrop zachować. Osączone mandarynki ułożyć na napączowanym biszkopcie (woda+cukier+sok z cytryny). Proszek budyniowy wymieszać ze szklanką zachowanego syropu i sokiem pomarańczowym i zagotować dość często mieszając, bo chętnie do dna przywiera. Przygotowanym i trochę przestudzonym budyniem przykryć mandarynki. Składniki pozostałe cd. 3 szklanki śmietany kremówki 7-8 łyżek cukru pudru żelatyna do usztywnienia śmietany (ja daję na tę ilość 2,5 płaskiej łyżki, którą pozostawiam do napęcznienia w 60ml zimnej wody) Kremówkę ubić i utrwalić żelatyną, wyłożyć na budyń. W przepisie jest dalej tak, że należy na wierzch poukładać herbatniki a niektóre z nich można polać polewą. Ja raz robiłam z herbatnikami i być może z mojej winy były one bardzo twarde i nie odwilgły, bo posmarowałam je dość porządnie rozpuszczoną czekoladą. Prostszym, szybszym i równie smacznym rozwiązaniem jest położenie na wierzch cienkiego biszkoptu i posypanie go pudrem. Placuszek palce lizać - można jeść w nieograniczonych ilościach!!! Smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.