Skocz do zawartości

Stefanka Jabłkowa


aneta26

Rekomendowane odpowiedzi

8 paczek herbatników 1 kg jabłek 20 dag margaryny 1 szklanka cukru odrobina cynamonu Do dekoracji: dowolna polewa lub czekolada wiórki kokosowe Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Umieścić w rondlu. Dodać margarynę, cukier i cynamon. Podgrzać do rozpuszczenia składników. Tortownicę wyłożyć herbatnikami i pokryć częścią gorącej masy. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników i tak przekładać do wyczerpania składników. Górną warstwę powinny tworzyć herbatniki.Udekorować dowolną polewą lub rozpuszczoną czekoladą i wiórkami kokosowymi

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Gość Patka

Ciasto jest SUPER!!!Jednak z kuli tego,że lubię eksperymenty zamiast herbatników dałam biszkopty a do masy dodałam jedną galaretkę (rozpuszczając ja w tej masie zamiast wody)Na koniec posypałam orzechami.JEST NAPRAWDE SUPER!!!Moje dzieci się zajadają!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.