Skocz do zawartości

Ryba zapiekana - inaczej


Rekomendowane odpowiedzi

Przepis ten posiadam od mojej mamy :lol: Składniki: 3 filety z pangi (mogą też być inne rodzaje ryby) 1 kg pieczarek 3 cebule 1 kostka masła papryka słodka vegeta sól Wykonanie: Filety z ryby posypać z dwóch stron vegetą (ewentualnie solą i pieprzem jak kto woli) i ułożyć w brytfance. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle - doprawić solą do smaku i wyłożyć na filety rybne. Posypać obficie słodką papryką i zapiekać 40 min. SMACZNEGO :lol: :lol: :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

  • 4 miesiące później...

Witaj Monilek26- dziś na obiadek zrobiłam rybke polecaną przez Ciebie( pange ) i musze przyznać że danie było rewelacyjne, zawsze robiłam z mniej szlachetnych ryb . to danie będzie często gościć na naszym stole jest naprawde godne polecenia. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się że rybka smakowała. Dodam, że podaję tą rybke lekko przestudzoną bo wtedy dopiero można poczuć jej delikatny smak - czego nie odczujemy kiedy ryba jest wyjęta prosto z piekarnika. Na zimno też jest dobra. Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Ja robie podobna rybke lecz troche inaczej. Najczesciej jest to pstrag ale mysle, ze innego rodzaju filet tez bedzie dobry w zaleznosci co dla kogo jest dostepne. Dla mnie jest to pstrag lub salmon. Tak wiec, kroje pstraga na pol i wyjmuje kregoslup pozostawiajac skorke ktora wczesniej czyszcze z lusek. Umyta i osuszona w papierowym reczniku sole i nacieram pieprzem (najlepiej swiezo zmielonym lub zgniecionym). Smaze na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Usmazona rybe przekadam na blaszke a na pozostalym tluszczu smaze pokrojona w kostke cebule i pieczarki skrojone w pasterki. Sole i pieprze pod koniec smazenia. Usmazone pieczarki z cebulka wkladam na wierzch rybki. W kubku pol litrowym roztrzpuje jajka ( 2 cale) i do nich dodaje 3/4 szklanki smietany kremowki. Mieszam to razem, dodaje troszke soli i pieprzu oraz 2 lub 3 lyzki duze pokrojonej natki pietruszki. Polac tym rybe z pieczarkami i wlozyc na 20 do 30 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekac w temp. 200 C. Podaje skladniki: 2 pstragi (lub 4 filety), 1 srednia cebulka, okolo 2 szklanki pokrojonych pieczarek, 2 jajka, nie cala szkanke smietany kremowki, 2-3 lyzki posiekanej natki pietruszki, sol i pieprz zmielony na grubo, ilosc wedlug uznania. Rybe tego rodzaju robie od lat i bardzo nam wszystkim smakuje. Pozdrawiam i zycze wszystkim na forum .....SMACZNEGO!!!!!! Majka.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aniela/Majka twój przepis również zachęcająco brzmi, co oznacza że w piątek wypróbuję zarówno Twój przepis jak i Monilka26...aha dla ścisłości pisząc salmon miałaś Aniela na myśli łososia, tak?

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

DeLarge!! tak, to prawda mialam na mysli lososia, przepraszam za te mala niescislosc. Poniewaz zaczal sie rok szkolny, nie zagladalam tutaj przez ostatnie dwa dni. A tak na marginesie, to nie moglam sie zalogowac pod swoim imieniem a nie wpadlam na pomysl postawienia tam cyferki jak wielu to zrobilo wczesniej, wiec uzylam imie kogos mi bardzo drogiego. DeLarge, prosze daj znac jak smakowala rybka, mam jeszcze jeden wyprobowany przepis na salmona...to znaczy lososia!!! Mile wiedziana kazda opinia, pozdrowienia, majka.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 4 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Ja również zrobiłam rybkę wg przepisu i z papryką.Po upieczeniu odstała półó godz w piekarniku i faktycznie bardzo dobra.Mąż , który nie bardzo lubi ryby zjadł 2 porcje. Ania

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.