Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Jamaica

Kremówka kokosowa (zwana też papieską)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja piekłam napewno w dużo większej.

INO-zmierzyłam moją formę-ma 35x22,tylko tej używam bo jest silikonowa,no i mam jeszcze keksówki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też przechowywałam w lodówce. Basiu Dziękuję moja forma to 24x36, a w górę już większy jest rozmiar. Najważniejsze że ciasto jest pyszne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po długiej przerwie upiekłam dziś to ciacho. Mniamniuśne :grin: ,chociaż malutki zakalec mi wyszedł :grin:

post-4359-1192906707_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czesc, upieklam dzis Twoja kremowka i mysle ze trzeba uzupelnic przepis o to jaki powinien byc uzyty budyn do masy budyniowej. Ja uzylam ten bez cukru i to popsulo troche smak placka. Nastepnym razem uzyje zarowno budyn z cukrem jak i zrobie troche wiecej kremu budyniowego, ktorego jak dla mnie bylo za malo.pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja tez robilam kiedys taka kremowke, szybko i łatwo i jak dla mnie pycha ale u mnie w domu nie lubią kokosow...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny tak zachwalacie ta kremowke i musze ja zrobic,ale nie wiem czy dobrze zrozumialam,ze ciasto piecze sie z tymi masami :) .Moze to smieszne,ale jestem troche zmeczona i nie mysle tak jak potrzeba wiec prosze o pomoc bo chce ja zrobic w sobote.Pozdrawiam :P .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pozwolę sobie odpowiedźieć bo piekłam kremówkę i uważam że jest pyszna, nie za słodka dardzo dobra do kawki. Tak ciasto piecze się ze wszystkim razem czyli kruchy spód, na niego gorący budyń, a na wystudzony budyń piana z wiórkami i margaryną (chociaż ja muszę się przyznać wyłożyłam pianę z wiórkami na borący budyń i też było ok nic się nie stało z tą pianą). Dzięki za super przepis. Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Oczywiscie pieklam smakowalo ale chyba na nastepny raz dam tylko dwa budynie bo dla mnie troche byl za sztywny ten budyn ja stalo ciasto w lodowce.Pozdrowionka. ;) .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Justynko ale pyszne to ciasto ci się udało

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hej dziewczyny ja tez pieklam kremowke,mam taki przepisik w domu, ale to jednak nie moj guscik :) ale moim domownikom bardzo smakuje to ciacho i pieke je chetnie dla innych :evil:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W końcu i ja zdecydowałam się upiec to ciasto...siedzi sobie teraz w piekarniku :) Napiszę po degustacji o efektach smakowych :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ciasto bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu...rodzinka zadowolona i proszą,żeby częściej go piec...nie jest mocno słodkie i to dlatego :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.