basga Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 FASOLKA PO BRETOŃSKU A NA DESER BIAŁA ZEBRA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 schab po włosku, a do tego pieczone ziemniaczki i surówka z białej kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 To ja już się nie mogę doczekać :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Zupka fasolowa na mięsku+bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Zupa "nylonowa" :razz: +ziemniaki z filetem z kurczaka i do tego surówka z kiszonej kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Kurczak w warzywach. Justynko co to jest za zupa "nylonowa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ineczko, wiedziałam, że ktoś się zapyta ;) Sama tego nie wiedziałam, w naszych stronach (czyli Bydgoszczy) nigdy się z tym określeniem nie spotkałam, ale tutaj gdzie obecnie mieszkam nazwę taką ma zwykły rosołek z kaszą manną :razz: Pa, Justyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monisia Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 a ja tu podpatrzyłam i mam szczawiowa z jajeczkiem i pyrki :razz: (moi panowie z masełkiema ja suche ale co tam,,wazne że do brzuszka cos poleci ihiih ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Dziękuję Justynko teraz już wiem, myślałam o rosole, ale czytam że na obiad miałaś filety, a to jednak rosołek i to z kaszką manną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behatka Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Barszcz z krokietek z mięsem.Justynko u nas na Podbeskidziu też nazywa się tą zupę nylonówką. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustynaZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Ineczko, bo tutaj gdzie teraz mieszkam to dwa dania obowiązkowe, dlatego zupa musi być. Okazuje się, że taką "nylonówkę" lubią bardzo moje dzieciaki, jakoś rosół z makaronem im nie pasuje. Ale nazwa "nylonówka" to bardzo trafne określenie :razz: Pozdrawiam, Ju. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 "NYLONOWĄ ZUPKĘ' jadlam kiedyś w szpitalu! A ja swoich domowników oduczyłam obiadków na dwa dania-czasem na niedziele jest dwa danka a tak to nie ma obżarstwa :razz: ,a ziemniaczków też niczym nie polewam....za to ciast to sobie nie żałujemy ale normalnie nie sposób nie upiec jak tu są same smakołyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 Ja też zazwyczaj robię jedno danie, dzisiaj jest bigos ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 zupa JABŁCZANKA z makaronem i ciacho z wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.