Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Marcin

Co dziś "rzucacie na ząbek"?

Rekomendowane odpowiedzi

pomidorowa z makaronem lub ryżem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj była zalewajka, kurczak w sosie morelowym-chilli z ryżem brązowym Dzisiaj nadal zalewajka i... naleśniki z serem czekoladowym i dżemem bezcukrowym - do wyboru

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierogi z twarogiem na słodko,a na deser znowu sękacz...długo go jemy bo był duży

post-2690-1178886485_thumb.jpg

post-2690-1178886506_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ziemniaczki, jajko sadzone i mizeria

Ps. Doruniu jaki apetyczny sękacz - mniam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:)  Pulpety w sosie koperkowym,ziemniaczki i ogórek z rzodkiewką ,na deser murzynek z kokosem :razz:  Dorunia czy jest tu przepis na tego pysznego sękacza bo na takiego wygląda? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zmiana planów! Miał być dziś gulasz , ale jak zobaczyłam taki ładny kawał łopatki wyjełam z zamrażarki :razz: zrobiło mi się szkoda go pokroić, więc łopatka pójdzie na mięsko bez pieczenia i będzie do chlebka, :razz: a na obiad kupiłam żeberka i pieką się w piekarniku to na jutro też wystarczy. Kasza i sałata .

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A u mnie gulasz z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej czerwonej. Doruniu- piękny sękaczek!!! Trzeba mieć specjalną foremkę, prawda? Pozdrawiam wszystkich gorąco. :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:razz: Pulpety w sosie koperkowym,ziemniaczki i ogórek z rzodkiewką ,na deser murzynek z kokosem :razz: Dorunia czy jest tu przepis na tego pysznego sękacza bo na takiego wygląda? :razz:

Wiolu ten sękacz był pieczony dla nas na zamówienie u jednej Pani koło Augustowa...piekła go sama więc jest swojski i bardzo,bardzo smaczny i rozpływa się w ustach :)

Pozdrawiam :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A u mnie gulasz z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej czerwonej.

Doruniu- piękny sękaczek!!! Trzeba mieć specjalną foremkę, prawda? Pozdrawiam wszystkich gorąco. :razz:

masz rację Reniu potrzebny jest specjalny przyrząd do pieczenia sękacza...taki gruby wałek oplata się sznurkiem i folią aluminiową i polewa na niego ciasto warstwami...jak zużyje się wszystkie ciasto to sękacz stygnie na tym wałku i jak ostygnie to się zdejmuje i już jest gotowy do jedzenia :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Och, Doruniu, jak ja luuubię sękacz ! Ślicznie wygląda. Zazroszczę Ci takiego deseru po obiadku ! :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.