Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Moje ciasto piernikowe juz lezakuje w spizarni :-( w piatek wieczorem bede piekla pierniczki. Zachecam wszystkich do wyprobowania tego przeopisu,pierniki sa naprawde smaczne! Goraco polecam!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

asienka

W związku z wiadomością na suwaczku życzę Wam wszystkiego najlepszego :-(

Jedne pierniki upiekłam po 2 dniach,nie mogłam czekać dłużej bo jakieś łapy mi wyciągały surowe ciasto.

Dzisiaj robię następne ciasto piernikowe.

zebcia

Spróbuj kiedyś zrobić ciasto sama,szczerze zachęcam.

BasiaK

Kiedyś trzymałam ciasto tydzień i dłużej,wyżerali mi surowe ale jakoś dzielnie to znosiłam.

W tym roku jakieś 3 amby przyłożyły się do niego i jedyne wyjście -szybko upiec.

Upiekłam,zapuszkowałam i mam spokój.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość dalutka

...jeszcze nigdy w życiu nie piekłam pierników , co gorsze wcale mnie nie ciągnie aby to zrobić choć uwielbiam piec ciasta i ciasteczka... nie wiem czy kiedykolwiek się skusze na ich upieczenie....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzien dobry :-(

Alez u mnie mrozny dzien..ale slonko swieci. Ja wlasnie popieklam moje pierniki...ale ich duzo :-D juz sie nie moglam doczekac zeby je upiec! u mnie nikt nie podjada surowego ciasta na szczescie.

Dziekuje za zyczenia pani Janeczko :D

Jutro lub w niedziele bede zdobila z mezem tegoroczne pierniczki :D

Dalutka ja rowniez ci polecam upiec samej pierniki sa naprawde latwe w przygotowaniu i swietnie smakuja.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj zrobiłam ciasto na pierniki.

Najpierw pomyślałam,ze to chyba za duża porcja jak dla mnie i zrobiłam z połowy porcji.Teraz tego żałuję....W sobotę biorę się za pieczenie.

Janka,nie dziwię się,że jakieś "szelmy" wyjadały Ci surowe ciasto.Ja sama miałam na to ochotę :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przed chwilą wyszłam z kuchni,powiedziałam koniec z piernikami ,ale przypomniałam sobie że czekam jeszcze na nowe foremki(śnieżynki). Dorobie ciasta,ale tylko pół porcji na same snieżynki. :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli było w lodówce lub na balkonie,to jest twarde. Zawsze odcinam kawałek nożem,gniotę jak plastelinę(mięknie),wałkuje i wycinam. Na stolnicy nie trzeba podsypywać mąką.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.