Kaliope Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Dziś w TV było o pieczeniu i zdobieniu pierniczków i zapamiętałam fajny sposób na dekoracje-trzeba zmielić w młynku do kawy jeden kolor landrynek owocowych,w pierniczku wyciąć jakiś kształt i w to miejsce,równo z wysokością ciasta wsypać ten landrynkowy proszek,który podczas pieczenia się skrystalizuje i powstanie...witrażowy piernik. Oooo... efekt musi być super. Basqa, dzięki, że podzieliłaś się ze wszystkimi tą nowinką :( Ja na pewno skorzystam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Basqa,ja takie witrażyki piekłam chyba dwa lata temu.Jakoś mi to nie wyszło :( W niektórych pierniczkach masa mi się rozlała,częśc poprzyklejała do papieru i nieapetycznie "przyjarała".Te,które wyszły były twarde jak kamień. U mnie,więc poza efektem wizualnym katastrofa :) Wczoraj piekłyśmy z córką tradycyjnie pierniczki.Wyszło nam z połowy porcji 215 sztuk. Bardziej je rozwałkowałam niż w zeszłym roku i faktycznie tak nie wyrastały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 witam, moje pierniki juz wszystkie pomalowane i zapuszkowane. :( czesc pierniczkow zapakowalam w folie ze wstazka jako male prezenciki dla rodziny i znajomych :) a tu foteczka: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Aj jak ślicznie udekorowane ...i pomysłowe prezenciki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 13 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Asienka :( Piękne masz pierniki,ja w tym roku strasznie się lenię,mam upieczone ale z ubraniem jeszcze zwlekam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Asiu pięknie udekorowałaś te pierniczki, i fajny pomysł na prezenty - aż chciałoby się taki dostać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Super te pierniki, ozdobione że aż żal by było zjeść chyba super pomysł na prezent, do stroika i na choinkę... chciałbym tez tak umieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witajcie :) bardzo wam dziekuje za wszystkie pochwaly to bardzo mile ,az sie zaczerwienilam hihi :) Kazdy kto dostaje ode mnie pierniki mowi ze szkoda ich jesc :) Dorotko chetnie bym ci podarowala moje pierniki gdybym mogla :( pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Czas chyba zacząc myślec o pierniczkach.....Ja zawsze w okolicach Andrzejek się za nie zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Ja także już o nich myślę.Z tego przepisu są najlepsze..................... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja już tydzień temu upiekłam pierniczki z 3 kg mąki (trochę inny przepis). Rodzinka zjadła sporo a reszta czeka na lukrowanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janka Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Ja upiekłam połowę ciasta,a połowa czeka na lepsze czasy :mrgreen: bo zanim nadejdą święta,to mi wszystko wyjedzą. Czeka nas jeszcze lukrowanie,ale to zostawiam wnuczce,od kilku lat wyręcza mnie w tej pracy. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Pierniczki upieczone .Narazie bez lukru .Ciasto i pierniki smakują wyśmienicie ;-)...coś mi sie zdaje ,ze będzie drugie podejście :mrgreen: . Dziekuję za przepis i za zachęcające fotki -pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Dorotko jakie śliczne Twoje pierniczki.....ja dopiero będę zarabiała ciasto a już patrząc na zdjęcia czuję ich cudny zapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.