Magdzialenka 0 Napisano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Wybaczcie, ale będę pisała dużymi literkami, ponieważ troszkę sobie pokrzyczę z radości... UDAŁO SIĘ :cool: Dziś rano spróbowałam "nastawionego" wczoraj jogurtu i jest PRZEPYSZNYYY :razz: ależ się ucieszyłam. Okazuje się, że chyba ten jogurt "grecki" się nie nadaje. W każdym razie -jest pyszotka! Dzięki! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 No widzisz-udało Ci się!A jaki jogurt użyłaś? No to teraz możesz sobie pokombinować ze smakami,... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magdzialenka 0 Napisano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Użyłam jogurtu Danone naturalny bez cukru. No mówię Wam, ale mam radochę ;) Truskawki są w ciągłym przerobie :razz: :cool: :cool: MNIAM :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorunia 30 Napisano 22 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Ja cały czas wierzyłam,że uda się Tobie ten jogurt,a początki czasami bywają trudne...życzę smacznego eksperymentowania ze smakami jogurtu :cool: Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amelia1 0 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witajcie Kochani, jogurtek przepyszny, taki półgęsty mi wyszedł, jak lubię. Mam taki słoiczek specjalny zakręcany na mleko lub jogurt i w tym robiłam, po 6 godzinach był już gotowy jogurcik. Zrobiłam z banankiem i brzoskwinkami, ale pychotka, teraz ciagle będę go robiła tak mi posmakował, mężowi zresztą też. Pozdrawiam i dziękuję za extra przepis. Amelia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiulek 2 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 A czy jak dodam banana to mi ten jogurt np. nie z czarnieje?? Bo przecież banany mają to do siebie, że lekko czarnieją :razz: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 z banankiem to raczej trzeba zjeść od razu. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiulek 2 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Też tak myślę :shock: Ale znając możliwości mojego brata i chłopaka nie będzie tego jogurtu jutro- więc może zaryzykuję :razz: A apropos dodawania owoców- owoce miksujemy i dodajemy już zmiksowane do jogurtu czy miksujemy je razem z jogurtem? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amelia1 0 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witaj Kasiulek, ja dodałam zmiksowanego bananka, ale nie do całego jogurtu tylko do części, a żeby nie zczarniał dodałam kilka kropelek soku z cytryny i łyżeczkę cukru, no i wypiliśmy go odrazu, a z brzoskwinkami część zmiksowałam i dodałam część pokrojonych w kawałeczki brzoskwiń, tak że wszystkie inne jogurty owocowe ze sklepu nie mają porównania z tym domowym. Jeszcze dodam, że teraz jak ten jogurcik postał to zrobił się gęsty jak grecki jogurt, pyszotka. Pozdrawiam Amelia Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiulek 2 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jeszcze jedno pytanie: czy ten jogurt należy wstawić do lodówki czy raczej w ciepłe miejsce?? Bo nie bardzo wiem. Amelka a co zrobiłaś, że Ci tak zgęstniał?? Ile czasu go trzymałaś?? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Kasiu-jak już zgęstniał to do lodówki z nim :razz: A..nie zapomnij odłożyć tak ze szklankę bez dodatków do zrobienia następnej porcji. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiulek 2 Napisano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 No właśnie nie zgęstniał... czyli rozumiem, że muszę go trzymać w dosyć ciepłym miejscu :razz: No jestem ciekawa co z tego będzie... a jeszcze jedno- ile mam czekać na ten jogurcik? :shock: Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Kasiu-jak tam jogurt,zgęstniał już? Powinien już być dobry! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasiulek 2 Napisano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 No właśnie nie zgęstniał :evil: i nie wiem co z nim jest. Mleko miałam 3,2% dałam do tego duży jogurt naturalny z naturalnymi bakteriami (czy czymś takim)... ale nie zgęstniało... Co ja mam zrobić?! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.