agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Witam Chciałam Wam polecić trochę inna panierke niz bułka tarta!! Mianowicie panierka z migdałów albo z wiórek kokosu!! Do tego najlepsza jest piers z kurczaka. Robimy jak kotleciki tylko obtaczamy w migdałach (jedno opakowanie ale tych startych) Smażymy aż migdały się zarumienią. Dla mnie takie kotleciki PYCHA SĄ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A ja proponuję jeszcze inne panierki do mięsa: Ziołowa. Bułkę tartą połączyć z niewielką ilością suszonych ziół (poowansaldzkie, tymianek, cząber). Kotlety ze schabu lub rybę solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i jajku i obsypujemy mieszanką ziołową. Z sezamem. Rozbite płaty mięsa solimy, obtaczamy w mące, jajku i posypujemy grubo ziarnami sezamu. Nadmiar ziaren strzepujemy. W ten sposób można wzbogacić smak kotletów z drobiu, mielonych. Pikantna. Mąkę mieszamy z kaszką kukurydzianą (w proporcji 1:1) i doprawiamy pikantną papryką w proszku. Mięso smarujemy keczupem, następnie obtaczamy w mące z dodatkami i smażymy. Taka panierka doskonale nadaje się do przyrządzania udek, skrzydełek z kurczaka, kotletów z karkówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 ooo bardzo ciekawe ja jeszcze dodam że możn zrobić z płatków kukurydzianych jeszcze panierkie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szanti Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A ja do panierki tradyctjnej zawsze dodaje tarty zółty ser albo (jak mam ) parmezan. Panierka jest wtedy o wiele smaczniejsza. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 panierkę można również zrobić z pokruszonych chipsów ziemniaczanych (smak obojętny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Spróbujcie tej z KFC (podobno) [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 panierkę można również zrobić z pokruszonych chipsów ziemniaczanych (smak obojętny) Tę panierkę stosuje już od jakiegoś czasu i sprawdza się w moim domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agajka Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 dla mni rewelka to panierka z migdałów pycha polecam naprawde fitecik jest prze pycha :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 a ja czasem używam paluszków słonych zmielonych, też bardzo dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Ostatnio kruszę płatki śniadaniowe CORN FLAKES - moi domownicy szamają takie kotleciki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majeczka_14 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Kiedyś na przyjęciu urodzinowym mojej kuzynki jadłam przepyszne kotlety z piersi kurczaka w panierce z wiórków kokosowych. Mam nawet przepis na takie kotleciki w jakiejś książce kucharskiej ale jeszcze się nie nadarzyła okazja do wypróbowania w domu :wink:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 kiedys panierowałem pierś kurczaka w otrębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olusia Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Orzechy pistacjowe nie mają sobie równych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Ostatnio robiłem z wiórkami kokosowymi i nie udały się. Robiłem w taki sposób że najpierw pierś kurczaka wsadziłem w jajko potem w mąkę potem znów w jajko i w wiórki, ogólnie to raczej przesadziłem z ilością wiórek muszę je wymieszać z bułką tartą lub płatkami kukurydzianymi i zrobie w proporcji 2:1. Podobnie miałem z sezamem. Chce kurczaka pokroić w kostkę a potem obtoczyć w mleku i płatkach kukurydzianych(chce wykorzystać kurczaka w tortilli) i wstawić do piekarnika tylko boję się że będzie potem zbyt twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.