smaczny.pl przepisy kulinarne

Najlepsze przepisy na zupy

Kartoflanka z soczewicą i czosnkiem
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Zupy o konsystencji kremu to coraz częściej spotykane danie podawane na stół, zwłaszcza podczas uroczystych obiadów.
Zupa krem z kalarepy
Z kalarepy można też zrobić świetną zupkę, i to do tego krem! Ta zupa jest łatwa, szybka w przygotowaniu i do tego tania.
Zupa marchewkowa krem
Jak zrobić dobrą i zdrową zupę dla wszystkich? To proste. Wystarczy przygotować robiącą ostatnio furorę zupę krem wg.
Zupa krem ziemniaczano-szczawiowa
Ziemniaki, cebulę i seler obrać, opłukać i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do gorącego bulionu.
Rosół z karpia
Taki rosołek to fajna sprawa, właściwie w smaku dużo się nie różni od tego tradycyjnego ;)
Lekka zupka z cukinią
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu.
Zupa krem z dyni i marchwi
Zdrowa, smaczna i błyskawiczna zupa z dyni i marchewki. Można ją przygotować w 20 minut, a z pomocą bliskiej osoby nawet w 10 minut.
Grzybowa z czerwoną soczewicą
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić klarowane masło, przełożyć cebulę i zeszklić.
Zupa krem ziemniaczano-dyniowy z grzankami
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe i zagotować. Ziemniaki i seler obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i dodać do garnka.
Zupa krem ze szparagów
Gęste zupy o konsystencji kremu, to coraz częściej obecne na naszych stołach potrawy.
Jesienna zupa grzybowa krem
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Smalec roztopić, przełożyć do niego cebulę i zeszklić.
Zupa ze świeżych grzybów leśnych
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Por również opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa krem ze świeżych ogórków i do tego ser Feta
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć cebulę i zeszklić.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.