naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 20.05.2004
Odsłon dziennie: 0

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

4 jajka
10 dag małych pieczarek
10 dag kiełbasy
10 dag żółtego sera
1 duża cebula
sól
Vegeta
pieprz
zielona pietruszka, szczypiorek lub koperek
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Pieczarki umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować 10-15 minut. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię. Pieczarki odcedzić dać na patelnię i wszystko razem smażyć.

Jajka wbić do miski, dodać przyprawy i rozmącić widelcem. Następnie wylać na patelnię i dokładnie wymieszać. Pod koniec smażenia dodać żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Smażyć jeszcze chwilę.

Podawać na ciepło z pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
W tej chwili zjadłbym nawet Panie, przepis jest na prawdę OK
hewasil [2012-12-14 13:58:20]
Naprawdę smaczna dzięki
student [2011-04-07 18:43:57]
naprawdę smaczne polecam :)
Kamil [2010-07-27 17:40:09]
4 jajka,cebulka, szynka, chili .... midzio ;D
xx [2008-07-14 20:43:36]
Mi nie smakuje jest strasznie kleista
Madziulek@ [2007-07-17 22:20:44]
Jajecznica rewelacja!!! Jednak zamiast gotować pieczarki udusiłam je razem z cebulą. Polecam!!!
Aga [2007-05-19 18:11:33]
pieczarki surowe nawet na kanapce z sola!
bobik [2007-02-28 19:55:34]
jednak zdecydowanie lepiej smakuje z grzybami leśnymi....polecam panienki bo rosną wsządzie...dla bardziej wybrednych-grzyby szlachetne...borowiki,podgrzybki....mmmm...palce lizać:P
grzybiara [2007-01-15 19:26:49]
mmmm.... Jakie to jest smaczne..:D POLECAM:**
Agatka:* [2007-01-13 09:18:43]
Jest zaje...kurcze...dobra. Zrobilem ją sobie przed chwilą- POLECAM.
Bieniek [2006-08-01 19:05:30]
Dobra! polecam!
Artur [2006-01-16 19:23:51]
Jajecznica powinna być smażona na prawdziwym masełku. Wędliny muszą być najlepszej jakości (np. polędwica bez konserwantów, lekko podwędzana). Na koniec smażenia dodajemy szczypiorek. To jest najlepsza jajecznica jaką kiedykolwiek jadłam. Serdecznie polecam!!!
Ewa [2005-12-08 15:47:07]
mam nadzieje ze jest dobre i musze zrobic to sie okarze czy jest dobre pozdrawiam widac ze lubi pani gotowac
dorota [2005-12-03 11:27:35]
Po co gotować pieczarki????!!!!!!! Mój ojciec choduje pieczarki od 16lat.Znam te grzyby "na wylot" i wiem, że nigdy nikt nie gotował ich w ramach "wyparzenia"itp.A już zwłaszcza do jajecznicy!!!!!!!!!! Niektórzy nawet jedzą je surowe.Polecam np.do sałatek warzywnych.Supek sprawa:)
Natala [2005-08-26 12:39:35]
przepis ok.całkiem całkiem......
gosiek [2005-08-23 19:57:39]
jest super dzis ją zjadłem mniammmm:):):)
Florian [2005-08-08 12:07:41]
Jajecznica+ boczek(chudziutki)= paluszki lizać:)
Gosia [2005-06-07 19:40:14]
pieczarki lub inne grzyby do jajek plus cebula lub szczypior tak, ale do tego jeszcze kiełbasa to nie, na mięsku bez grzybków to tak, pycha, a najlepsza jajecznica jest na chrupiącym bekonie
mula [2005-01-28 20:29:45]
Napewno jest pyszna. Ja kiedyś robiłam podąbną lecz zamiast kiełbasy dodałam boczek i bez sera również była dobra ale też można dodać zamiast pieczarek kurki
Krysia [2005-01-20 09:33:13]
Może być pyszna.Nie wiem czy próbowałaś, ale można też dodać np. pomidory do jacznicy. Wychodzi naprawdę wyśmienita + szczypiorek ( koniecznie )
Kasiula [2004-07-08 15:44:11]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl