Przepisy Extra

Koperkowe roladki z kurczaka

Składniki:

1 pęczek koperku
3 pojedyncze filety z kurczaka
czosnek granulowany
sól
3 łyżki śmietany 18%
½ łyżki mąki pszennej

Sposób wykonania:

Koperek opłukać i drobno pokroić. Filety z kurczaka rozbić. Następnie posypać je pokrojonym koperkiem (około 2 łyżki koperku odłożyć), granulowanym czosnkiem i solą. Zwinąć roladki i spiąć je wykałaczkami lub związać delikatnie nitką. Gotowe roladki przełożyć na gorący olej i zrumienić z każdej strony. Następnie zalać je około ½ szklanki wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie roladki wyciągnąć i wyjąć z nich wykałaczki bądź zdjąć nitkę. Do około 1/3 szklanki wody dodać śmietanę i mąkę. Dokładnie rozmieszać i wlać do garnka, w którym dusiły się roladki. Sos zagotować. Następnie dodać odłożony wcześniej koperek. Przyprawić do smaku i wymieszać.

Koperkowe roladki polać koperkowym sosem. Podawać z dużą ilością ulubionej surówki lub z młodymi ziemniaczkami i surówką.

Składniki wystarczą na 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
50 opinii | Wyraź opinię
4.2316412856 stars based on 2364 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
morzna terz wlozyc troche masla ale takiego z kostki np ekstra
beata [2011-01-24 18:54:41]
roladki są super
sylwia [2010-08-29 19:31:13]
Bardzo się cieszę, że roladki Wam smakują. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2010-05-26 09:09:28]
Robiłam juz 4 razy, sa pyszne ,polecam :)
Gabrysia [2010-05-25 19:37:44]
Bardzo dobre rozladki, teraz będę je robiła na Swięta wielkanocne , ja każde mięsko wkładam do woreczka i dopiero wtedy rozbijam ,przynajmniej nic sie nie rozpryskuje na boki, pozdrawiam
Gabrysia [2010-03-16 18:18:17]
przepis rewelacyjny
Gosia [2010-02-18 21:36:14]
Dziękuję :)
Dorota [2010-02-17 22:39:51]
fajny przepis, sprawdziłam, polecam
viola [2010-02-11 17:32:24]
bardzo szybkie w przygotowaniu rodzinka zpałaszowała w mig są OK gorąco polecam
Eva łakomczuch [2009-04-21 16:45:58]
Może być słodka.
Dorota [2009-02-03 13:00:30]
a jaja smietane slodka czy kwasna?
Nowa [2009-02-02 13:22:41]
Filet z kurczaka powinien być duży, można go delikatnie rozkroić i rozbić mięso (mięso można włożyć do woreczka i dopiero rozbijać). Powodzenia ;)
Dorota [2008-12-21 22:53:47]
Chciałabym zrobić te roladk,i tylko nie wiem w jaki sposób pokroić pierś , by wyszedł taki piękny płat jak na zdjęciu 5. Czy ktos mógłby mi podpowiedzieć?
Alicja [2008-12-10 23:04:28]
te roladki są naprawdę super..ja do środka jeszcze włożyłam ser i ogórek..polecam
avon76 [2008-08-07 13:12:36]
roladki wyśmienite,ja do srodka dodałam ogórka kiszonego i plasterek sera żółtego..pychota!!!!!!!!!
iwcia [2008-07-02 11:53:23]
Roladki bardzo smaczne,ja jednak zamiast piersi z kurczaka dodałam indycze....Polecam!!!!
enya [2008-07-01 21:16:53]
te roladki są super
aga [2008-06-16 08:09:09]
Ja do środka roladek dodałam ogórek kiszony i było pysznie! Poza tym następnym razem zrobię troszkę więcej sosu, gdyż dla mnie było go trochę za mało. A przepis dołączam do ulubionych:)
Monika [2008-03-18 18:30:44]
Sól, czosnek granulowany, można też dodać pieprz, przyprawę Maggi lub jeszcze inne ulubione przyprawy - tak żeby sosik dobrze smakował ;)
Dorota [2008-02-25 22:10:07]
dolanczam sie do komentarza Ani roladki sa swietne naprawde polecam
niunia [2008-02-18 22:01:33]
a do sosiku jakie przyprawy ?? oprucz koperku
zosia [2008-02-18 14:26:02]
Wczoraj zrobiłam na obiadek!!!!Mąż był w 7 niebie...ja też:)REWELACJA!!!!
ANia [2007-11-22 11:51:48]
Obok roladki znajduje się surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem zielonego ogórka, koperku, oliwy z oliwek i przypraw ;)
Dorota [2007-11-13 22:39:35]
ja lubię koperek ale tylko z młodymi ziemniakami
Ewelina [2007-10-13 22:09:37]
Ja zrobilam te roladki kurczakowe z sosem z tyriaki, bo tak lubie - dodawac asian akcent do potraw. Zamiast koperku, rozmieszaj 2 stolowe lyzki concentratu-Tyriaki w 200 ml (kubek)wody - morze byc zimna. Potem dolej do tego duszacego sie wywaru i miesa tez nie bedzie twarde(suche) -ten sposub przyspeisza umiekszanie miesa. Morzna podawac z brokulami, ryzem, chinskimi makaronami. Jak kto lubi...Ten sposub jest wiecej dla tych co sie lubuja w Oriental smakach.
Iska,Canada,Toronto. [2007-09-25 20:47:10]
Zrobilam je dzisiaj na obiad,PYSZNE.Ja do srodka dodalam ogorka kiszonego.A do sosu dodalam troche czosnku granulowanego i prazonej cebulki z Knorra.W polaczeniu z purre i surowka obiad wyszedl przepyszny.Goraco polecam.Smacznego
Kasia [2007-09-23 18:25:02]
ja proponuję roladki z pieczarkami i natką pietruszki , cebulkę pokrojoną w kostkę zarumienić na maśle dodać pokrojone pieczarki i udusić i przyprawić solą i pieprzem , pietruszkę umyć i posiekać . fileta rozbić posypać czosnkiem granulowanym posmarować pieczarkami i posypać pietruszka zwinąć w roladki panierować najpierw w mące potem w jajku rozmąconym z vegetą pużniej w bułce tartej . Smarzyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu cz esto przekręcając
bakka7 [2007-09-17 15:13:21]
witam...berdzo dobre te roladki,bardzo dobry i szybki pomysl na obiadek,polecam bo sa pyszne:) pozdrawiam
magda [2007-09-03 18:20:34]
Całkiem niezłe, no iszybkie i ławe w przygotowaniu oraz niedrogie. Mnie co prawda sos wyszedł za rzadki ale zagęściłam mąką i wyszło ok. Więcej takich przepisów
maagdaa_m [2007-08-21 13:08:54]
Witam! Roladki sa super ale proponuje do nich piwo!
ania [2007-08-18 20:54:16]
Zrobiłam te roladki na dzisiejszy obiad. Same roladki bardzo dobre ale ten sos...bez komentarza. Następnym razem zrobię je z sosem koperkowym własnego przepisu.
Nika1990 [2007-08-12 14:20:38]
Przepyszne :) Praktycznie nie mam doświadczenia w kuchni i to był jeden z moich pierwszych kulinarnych eksperymentów... wyszło przepyszne! Mi i mojemu chłopakowi bardzo smakowało! :) Dodałam jeszcze do przyprawienia ziół prowansalskich... Pychotka!Polecam wszystkim! :)
Karolina [2007-07-28 12:09:32]
Nie lubie koperku i dań z koperkiem ma okropny zapach wolał bym z jakoś inną zieleniną natka pietruszki czy nap : bazylia ale bez urazy dla kogoś kto lubi koper będzie smaczne bo wygląda apetycznie
Profesor [2007-07-28 01:27:43]
bardzo dobre:-))
Grazyna,Rybnik [2007-07-21 00:31:51]
sa ekstra
ola [2007-07-18 21:55:53]
Witam!!Roladki sa przepyszne wszystkim smakowaly:-)Ja dodalam do srodka jeszcze pieczarek, wynik rewelacyjny!!Polecam
Joanna23 [2007-07-17 12:07:47]
Jeszcze nie robiłam roladek z koperkiem,ale wypróbuje jutro.Mam podobny przepis,a mianowicie dodaje do środka sera żółtego z papryką są również rewelwcyjne.
Misztula [2007-07-15 17:24:19]
super wyglądają i ten koperek . pycha
niki [2007-07-15 00:16:53]
Pychotka! Zrobiłam dzisiaj na obiad, cala rodzinka zajadała się nimi
sepcia [2007-07-11 15:05:02]
a jaka tu suroweczka lezy obok roladki bo apetycznie wyqlada:)
AniA [2007-07-04 19:25:16]
Ja smażyłam te roladki na oleju i nic mi nie pryskało, ale podejrzewam, że powodem tego mógłby być za gorący olej. Roladki te można także smażyć na margarynie i można spróbować zrobić je ze szpinakiem, na pewno będą pyszne. Pozdrawiam ;)
Dorota [2007-06-28 01:01:29]
Dzis zrobilam je na obiad i sa naprawde pyszne:)Mam tylko pytanie,czy jak je obsmazaliscie na oleju to tez wam tak strasznie pryskaly?Zastanawiam sie czy nie mozna by bylo obsmazyc ich na margarynie???I mysle ze rownie pyszne bylyby w srodku ze szpinakiem.Zycze smacznego...:)
sznitka [2007-06-25 23:13:12]
bardzo smaczne, bede to robic
danka [2007-06-24 20:52:29]
Nie, te roladki raczej nie są suche w środku, a w ogóle są polane sosem - więc jest "dobrze". A można na te rozbite mięso dać plasterek żółtego sera i dopiero koperek. Powodzenia ;)
Dorota [2007-06-24 13:24:56]
Oczywiście, koperek można zastąpić tutaj pietruszką. Powodzenia i smacznego ;)
Dorota [2007-06-24 13:21:36]
czy nie są zbyt suche jak nie ma nic w środku ale jutro je wyprób€je
ala [2007-06-23 18:08:16]
a czy można je robić z pietruszką?
natka1233 [2007-06-23 13:01:00]
Witam!Te roladki sa naprawdę pyszne.Tylko wyszły mi nieco twardawe.Zęby jeszcze mam tak że.....:o)Napewno je kiedyś jeszcze zrobię.Pozdrawiam
Wiola [2007-06-22 14:09:58]
hej dziś zrobiłam te roladki na obiad, bardzo smaczne i robi się je szybko, zrobiłam tylko trochę więcej sosu koperkowego niż podane jest w przepisie, jest super, polecam gorąco!!!!
iwonka [2007-06-20 21:59:14]
wyglądają smakowicie
gocha [2007-06-16 08:16:32]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.