Modra kapusta

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 2 reviews Inne
Modra kapusta

Składniki:

1 kg czerwonej kapusty
4 łyżki oleju
4 łyżki masła
20 dag jabłek
15 dag cebuli
3 dag suszonych śliwek
4 ziarenka ziela angielskiego
pieprz
cukier
5 łyżek soku z cytryny

Sposób wykonania:

Czerwoną kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Jabłka, cebulę obrać, opłukać i razem z suszonymi śliwkami pokroić w kostkę.

Do garnka wlać olej, dodać masło, razem wymieszać i rozgrzać. Przełożyć czerwoną kapustę i wymieszać. Następnie dodać jabłka, cebulę, suszone śliwki, liście laurowe, ziele angielskie oraz szczyptę soli, pieprzu i cukru. Razem wymieszać i dusić na małym ogniu przez około 40 minut (od czasu do czasu należy wymieszać, aby kapusta się nie przypaliła).

Zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny. Razem dokładnie wymieszać i zostawić pod przykryciem na około 5 minut.

Kapustę podawać na ciepło, jako dodatek obiadowy z kluskami z dziurką, roladą wołową i sosem.

Smacznego.

7142
sprawdzone przepisy
oraz
1497
porad kulinarnych
informacje o
KALORIACH I WARTOŚCIACH ODŻYWCZYCH
przy każdym przepisie
ZERO
REKLAM
KALKULATOR KALORII
i wartości odżywczych
możliwość
DODAWANIA
własnych przepisów
Koszt dostępu wynosi od 1,66 zł miesięcznie (zależy od wybranego okresu abonamentu i sposobu płatności). Możliwość płatności przelewem elektronicznym, sms'em, kartą kredytową.
r e k l a m a
Sprawdź także podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.