Pishinger

3.526727509 stars based on 1534 reviews Desery
Pishinger
Autor:
Dodano:
Odsłon dziennie: 0

Składniki:

20 dag masła
25 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 czubate łyżki kakao
ok. 6 łyżek przegotowanej gorącej wody
1 kieliszek rumu
2 jajka
1 paczka wafli

Sposób wykonania:

Rozmiksować masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać kakao rozrobione z gorącą wodą. Dalej ucierając dodać jajka i rum.

Masą przełożyć wafle.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
alkohole cukier cukier puder cukier waniliowy desery jajko kakao krem masło rum ser Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
wyszło pycha : ) tylko masa troche rzadka ale się nadaje : >
sonita [2013-01-07 23:22:51]
BARZO DOBRY,A ZAMIAST RUMU MOŻNA DODAĆ OLEJEK RUMOWY.
ALA [2012-02-12 09:57:39]
jak sie ktos boi surowych jajek to wystarczy chwile wyparzyc ww wrzacej wodzie
aj [2009-12-29 00:27:01]
polecam masę; 1 kostka masła i 1 galaretka w proszku smak dowolny. Masło roztopić i do gorącego masła wsypać galaretkę mieszać aż się rozpuści, smarować wafle. Henia
HENIA [2009-02-19 11:49:00]
Cos naprawde pysznego. Zniknelo blyskawicznie. Wydaje mi sie tylko, ze krem byl dosc rzadki - dalam troche wiecej kakao
Małgorzata [2008-07-12 14:03:11]
Ja mam szybsze i tańsze, chociaż nie jadłam takiego z tego przepisu, ale myślę, że mój przepis jest też super ;) Kupić wafle takie tortowe i dwa mleka zagęszczone w puszce. Przegotować (bodajże dwie godziny) te mleka, i wyjdzie taki toffi karmel.. MNIAM!!! I posmarować poprostu te warstwy, tylko bez górnej :P Bo będzie ciężko zjeść! :) hehe :) Według mnie lepiej chyba nie trzeba się napracować. Bez żadnych jajek ani nic takiego! ;)
Oliwia ;) [2007-06-27 18:26:58]
Wafle te robie w inny sposób, bez mlek Pierwsza masę robie z masłem w kostce do niego dodaję cukier puder i cytrynę, a do drugiej masy stosuję to samo tylko + kakao, a trzecią masą jest dżem truskawkowy. Wszystkie po kolei przekładam na zmianę wafle. Też jest dobre, ale spróbuje przepisu Doroty
Szymajda1983 [2007-06-01 00:01:58]
PYCHOTKA
GOSIA [2007-05-22 20:45:02]
ja nie daje kieliszek rumu tylko zastawiam to olejkiem zapachowym do ciast o zapachu rumu:)
Agnieszka [2007-03-18 18:37:53]
stanowczo za duzo kakao ,wystarczy z powodzeniem polowa tz.1 i 1/2 łyzki gdyz beda gorzkie
grzegorz [2007-03-04 15:01:21]
MI NIEPASUJE TE KAKO I DLATEGO NIEZBYT PYSZNE
DOMINIKA [2007-03-04 12:55:16]
bARDZO SMACZNE
ADA [2007-03-03 12:54:36]
naprawdę pychotka polecam :)
kinga:) [2007-03-02 15:22:31]
pyszniutkie
paula [2007-01-23 16:37:17]
karmel najlepiej wyjdzie jeśli mleko skondensowane będziemy gotować na małym ogniu ok. 3 godzin
agnieszka [2007-01-15 15:33:59]
Przed dodaniem kakao oddzielić część masy (na jedną warstwę) i dodać soku z cytryny. Pychota - stary przepis mamy.
romi [2007-01-02 21:58:43]
Ja też jestem zwolenniczką szybkich dań dlatego popieram takie przepisy, tylko że te surowe jaja to jakiś niewypał!
Agnieszka [2006-12-21 11:43:14]
inna masa: dzem sliwkowy,margaryna,cukier puder do smaku.Tanie i szybkie
Maria [2006-11-30 16:00:21]
Super nic dodać, nic ująć
Simon [2006-10-24 17:46:35]
pyszne!!
aguś~ [2006-10-22 13:42:24]
Mniammm ... pyyyycha :D Ja też kocham rum w cieście :D :P
Rossie [2006-02-06 13:05:49]
napewno jest pycha!!!uwielbiam rum w cieście
niunia [2005-12-28 13:38:39]
wafle pycha:) są jeszcze lepsze, gdy dodamy trochę wiórków kokosowych i jeżeli ktoś lubi to trochę rodzynek. Palce lizać
dzastka [2005-12-20 14:15:26]
kiedys zonka sprawdzila ten przepis jest super polecam
kaszolek [2005-12-15 09:57:21]
polecam masę: 1litr mleka zagotować, dodać 2 szklanki cukru i gotować na bardzo mały ogniu, aż masa zgęstnieje i się karmelowa, życzę smacznego
kasia [2005-06-07 11:32:04]
Surowe jajka to zagrożenie zatrucia salmonellą.
Gall Anonim [2005-03-12 14:44:58]
Co do tej masy to popieram z mlekiem skondensowanym słodzonym, jest poprostu pyszne. Chociaz ja częściej robię z mlekiem w proszku, też jest dobre ale to całkiem innym przepis
Wiolka [2005-01-27 23:40:28]
najlepsza masa do tego do karmel. a zrobic go można z kandyzowanego mloeka w puszce tylko słodzonego. wkładamy puszke z mlekiem do garnka z woda i gotujemy dopuki mleko nie zgęstnieje
satine-23@tlen.pl [2004-12-14 11:50:15]
ja znam nieco inny przepis na mase do srodka: ugotowany budyń dodać do wcześniej utartych żóltek z margaryna i cukerm, ale ten nowy już nie długo wyprobuję
ktosia [2004-05-02 16:58:34]
Stara galicyjska słodkość sprawdzana przez lata. Mój chudziok się tym zajada.
Ja [2004-04-06 13:16:42]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl