naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: ina12
Dodano: 12.03.2008
Odsłon dziennie: 11

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

12 jajek
40 dag cienkich parówek
7 łyżek śmietany 18%
7 łyżek majonezu
ok. 3 łyżki chrzanu
pieprz
cukier
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w grubszą kostkę. Parówki również pokroić w grubszą kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem.

Do miski przełożyć jajka, parówki, sos majonezowy i chrzan. Wszystko dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku pieprzem i cukrem.

Składniki wystarczą na około 10 porcji.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ja dodawałam zimne.
Dorota [2010-04-01 15:21:56]
A parówki ugotować????
początkująca gospodyni [2010-04-01 13:32:19]
zgadzam się
Renata [2010-04-01 07:06:32]
pyszna sałatka!!! polecam :)
daria [2010-03-27 11:47:15]
zamiast parówek dodaję kabanosy SUPER smakuje
BB [2009-02-24 09:29:53]
dokladnie to samo sobie pomyslalem:/ nawet w dni powszednie jakos te parowki mi tam nei pasuja:] pozdrowionka
wiader [2008-07-28 18:10:46]
Można dodać mniej parówek, a w ich miejsce szynkę i boczek. Smacznego ;)
Dorota [2008-03-20 10:27:12]
mnie to też jakoś nie pasuje. Parówki z jajkami to bardzo pośleni posiłek, a nie świąteczny. O wiele lepiej zrobić te jajka z kurczakiem i czymś tam jeszcze.
graja7 [2008-03-19 13:22:53]
parówki na święta? do mnie to nie przemawia, może smakuje ok ale te parówki :/
miki [2008-03-17 19:29:18]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl