naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 08.06.2012
Odsłon dziennie: 8

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 duża główka zielonej sałaty
20 dag białej rzepy (1 sztuka)
sól
25 dag zielonego ogórka (1 duży)
15 dag czerwonej cebuli (1 duża)
10 dag rzodkiewki (½ pęczka)
2 łyżki oliwy z oliwek
sok z ½ cytryny
zioła prowansalskie
majeranek
czosnek niedźwiedzi

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Białą rzepę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posolić. Zielonego ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czerwoną cebulę obrać z łusek, a rzodkiewkę opłukać i razem pokroić w kostkę.

Do dużej miski przełożyć zieloną sałatkę, zielonego ogórka, czerwoną cebulę i rzodkiewkę. Na koniec dodać odciśniętą z soku białą rzepę, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz szczyptę ziół prowansalskich, majeranku i czosnku niedźwiedziego. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Sałatka jest idealna jako dodatek do potraw z grilla (kiełbaski, kaszanki, steków, szaszłyków), jak również jako surówka do obiadu.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl