naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Pola Połetek
Dodano: 22.12.2011
Odsłon dziennie: 13

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

50 dag śledzi (np. Matiasów)
5-6 ząbków czosnku
5 łyżek śmietany 18%
5 łyżek majonezu
świeżo zmielony pieprz
zielone listki selera
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Matiasy przełożyć do wody z dodatkiem octu i moczyć przez około 3 godziny. Następnie wyjąć, opłukać, osączyć i pokroić w paski o szerokości 4 cm. Ułożyć je na półmisku.

Czosnek obrać, zmiażdżyć i przełożyć do miseczki. Dodać śmietanę i majonez. Wymieszać i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Gotowym sosem czosnkowym polać rozłożone matiasy na półmisku. Całość można jeszcze delikatnie posypać świeżo zmielonym czosnkiem i udekorować listkami selera. Włożyć do lodówki do schłodzenia (najlepiej na 24 godziny).

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6517 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki :) Ja dodaję więcej czosnku, bo go uwielbiam ;)
Dorota [2012-12-07 13:11:02]
Te sledzie są super, moja mama robiła identyczne. Choć sporo czosnku to sa delikatne w smaku . Polecam .
Agata [2012-12-02 09:29:11]
ocet po to żeby śledzie nie były wymoczone zupełnie ze smaku.Moze źle to opisałam , ale chodzi o ten specyficzny smak i konsystencję sledzia jaką uzyskamy dodając do wody ocet.
xenia [2012-06-20 13:59:04]
Około 1 i 1/2 szklanki wody - 3-4 łyżki octu, powodzenia :)
Dorota [2012-02-17 15:27:29]
Ile ma być tej wody i ile octu?Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję:)
Ola [2012-02-17 15:17:09]
To super, cieszę się bardzo. Za życzenia dziękuję i również życzę wesołych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia :)
Dorota [2011-12-24 11:36:08]
zrobiłam marynowane i są super ;) przy okazji wesołych świąt.
mangalena [2011-12-24 10:43:47]
Mogą :)
Dorota [2011-12-23 13:47:54]
a czy śledzie moga być marynowane?
mangalena [2011-12-23 11:41:02]
Żeby nie miały ości :)
Dorota [2011-12-22 23:11:42]
a po co ten ocet? śledzie można wymoczyć w wodzie,lub samym mleku i są bardzo dobre
Jola-lubuskie- [2011-12-22 20:54:52]
Śledzie są super, nie czekałam na schłodzenie tylko od razu dobrałam się do nich. Gorąco polecam.
Aneta [2011-12-22 16:23:38]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl