Skocz do zawartości

Bigos Z Młodej Kapusty


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki : główka kapusty białej kiełbasa cieńka ( ok 0,5 lub więcej jak kto lubi ) cebula ( 1-2) przecier pomidorowy przyprawy ( jarzynka , pieprz) troszkę tłuszczu Wykonanie : W dużym rondlu roztopić tłuszcz , na to wrzucić pokrojoną cebulę i kiełbasę i podsmażyć , mieszając żeby się nie przypaliło . Gdy kiełbaska jest już zarumieniona to wrzucać na nią pokrojoną kapustę . Lekko podsmażyć , podlać wodą posypać jarzynką . Tak dusić do miękkości , mieszając czasami , potem dodać przecier pomidorowy . Doprawić do smaku . Potrawa jest smaczna i dość szybko gotowa , bo młoda kapusta szybko mięknie . Smacznego .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 lata później...
  • 2 tygodnie później...

jakiś dziwny wasz bigos z młodej kapusty, bo u mnie jest zawsze koperek, i nigdy koncentrat.

Ja również dodaję koperek- ale dzisiaj nie miałam więc zrobiłam bez...

Muszę przyznać, że taki koperek- niby nic a dodaje mnóstwo smaku :sad: i tak samo nie daję koncentratu

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Typowy bigos musi być na koncentracie , natomiast "duszona" kapusta najlepsza jest z koperkiem i zasmażką(bez koncentratu pom)

A w tym przepisie podano składniki na bigos - z tym że jest on z młodej kapusty.

Nie mylcie pojeć. :sad:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robie podobnie jak Ela - apsik z tym,że dodaje jeszcze pomidory pokrojone oczywiście bez skórki. A typowy bigos nie robie z koncentratem pomidorowym bo poprostu mi nie smakuje,tylko dodaje (jak już wcześniej wspomniałam w podobnym temacie) grzyby suszone.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:sad:  Ja również nie dodaje do młodej kapusty koncentratu ,zato  dużo koperku i zaprawiam odrobiną mąki ze śmietaną ale zawsze na kiełbasce dobrze uwędzonej- pycha :roll: :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.