Skocz do zawartości
szprotawianka

kto zna ...

Rekomendowane odpowiedzi

hallo ja lubie fete z pomidorami do tego kroje fete i pomidory w kostke do tego w kosteczke pokrojona cebula wszystko razem wymieszac doprawic do smaku sola pieprzem octem lub balsamiko troche oleju (moze byc z oliwek) i juz salatko gotowa pozdrowniena tomy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja robie salatke nastepujaco: kapusta pekinska, pomidor, ogorek kiszony, papryka czerwona, ser feta, ananas - wszystko kroje w kostke, kapuste siekam. wszystko wymieszac, mozna dodac majonez lub kefir, doprawic do smaku sola i pieprzem, jest super. proporzje poszczegolnych skladnikow wedle upodobania.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czesc ja robie salake tak; 1/2 kg makaronu gotuje(kolanka inny tez dobry) 1 por kroje w kostke koska fety tez kroje w koske mieszam to z zimnym makaronem dodaje 4 lub5 zabkow czosnku troche soli i majonez pycha.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ser Feta najbardziej mi smakuje z pomidorami, odrobiną czosnku i cebulką. Przyprawiam octem winnym, pieprzem i solą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam Mi najlepiej smakuje sałatka z fetą do tego sałata lodowa, ogórek świeży pokrojony w plastry,jajko pokrojone w ósemki, pomidor, zioła prowansalskie i sos vinegret.(można dodać oliwki)Pycha!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam http://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif

Ja polecam nieco inne danie, a dokładnie Makaron z pomidorami i serem fetą.

Jest to danie proste, szybkie, i oczywiście pyszne :lol: . Polecam.

Pozdrawiam

Dorota

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co zrobić,żeby w sałatce po schłodzeniu nie wytwarzało sie tylko soku?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sałatka Brokułowa Składniki: - 1 ser feta żółty - brokuły - płatki migdałowe - czosnek - sos koperkowo – ziołowy Knorr Sposób przygotowania: Ser feta pokroić w kostkę, brokuły obgotować w osolonej wodzie. Płatki migdałowe przesmażyć na maśle. Czosnek drobno posiekać. Sos koperkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Całość wymieszać. Gdyby była za słona, to można dodać troszkę śmietany

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

moja rodzinka uwielbia taką oto sałatkę: pomidory (bez ziaren), ser feta, ser capri lub inny który da sie kroić (dla mnie sam ser feta jest za słony), troszkę cebulki i czosneku i sos sporządzony z oliwy z oliwek, pieprzu, soku z cytryny no i musi być bazylia najlepiej świeża

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.