Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Janka

Nutella Ze śliwek

Rekomendowane odpowiedzi

I w tym roku nutella zrobiła furore , już cztery razy robiłam na zime i jakoś mi się nie udaje nic wynieść do piwnicy bo tak szybko znika ze słoików .Jutro ide kupić następną porcje śliwek . :P :P Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No, kochani, życzcie mi powodzenia z tym przepisem :razz: Bo mam śliwki, owszem, ale to nie są węgierki. Nie wiem prawdę mówiąc jak się nazywają. Są małe i czerwone, mają dosyć sporo soku, który sobie odleję, czy tam przecedzę, taki mam plan :razz: No i nie będę ich drylować tylko poprzecieram i w ten sposób wybiorę miąższ. No nic, zobaczymy jak to będzie z taką inną wersją śliwek. Aha, no i one są strasznie kwaśne więc dodam cukru... Ale to rano bo teraz zzzamykają mi się oczy :razz: Edit: Mmm... Pyszota wyszła 8)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jedynym mankamentem tej nutelli jest to, że za bardzo szybko znika !!!... Muszę zrobić przynajmniej jeszcze jeden raz... Potwierdzam powyższe opinie - JEST PRZEPYSZNA, i zachęcam tych, którzy jeszcze nie skorzystali z tego przepisu -do wypróbowania ! Naprawdę warto! :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No nie! A ja głupia dziś rano wpakowałam w słoiki powidła z 10 kg śliwek! :?: Dopiero teraz znalazłąm ten przepis. Swoich śliwek już nie mam ale jutro na rynku kupię i sprawdzę przepis. Dam znać jak wyszło. Pozdrowionka...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość halinka121212

jak dla mnie i rodzinki to nikomu nie smakuje szkoda sliwek i lepiej powidla zrobic:) no ale kazdy ma inny gust pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam, spróbowałam ...pychota!!!!!!!!!!!!!!! Śliwki nie przepuszczałam przez maszynkę lecz rozdrobniłam mikserem do robienia koktailii. Szybciej i mniej mycia. Polecam :razz: Robiłam nutellę na dwa razy. Do 2 wersji zamist kakao dałam czekoladę w proszku, taką do picia. Również bardzo dobre. :?:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość YouCanCooK

bardzo apetyczne się wydaje czas spróbować w najbliższym czasie twoich przepisów :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wczoraj skończyłam zakręcanie słoików :razz: Śliwek jeszcze mi zostało więc nie wykluczone że przy robieniu powideł zrobię jeszcze porcyjkę :P tylko czy słoików mi wystarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No to zrobiłam!!! Trzy razy, bo za pierwszym razem nie było co w słoiczki zamykać- zniknęło z garnka od razu!!! Syn uwielbia rano przed szkołą kanapeczki z czekodżemem( ta nazwa lepiej nam pasuje) DZIĘKI za przepis. :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość longinus

Będę robił dzisiaj Nutelle pierwszy raz i mam pytanie. Jakie to kakao ma być bo nikt nie pisał. Gorzkie czy takie zwykłe jak do picia?? Bo mam takie z wiatrakami ale słodkie, do picia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.