gosiek50 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2006 Co jest takiego - że ta nutella w błyskawicznym tępie znika, żaden dżem nie znika tak szybko jak nutella, ja dziś znowu robiłam, ale z 4 porcji i nie wiem na ile to starczy, bo tak smakuje domownikom. Jeszcze raz dzięki za fenomenalny przepis. ;-) :grin: :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janka 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2006 Mam ochotę powstawiać tutaj wszystkie najpiękniejsze uśmiechy. Wstyd,ale przed domownikami schowałam kilkanaście słoików. :-D :P O!!!Tak się wstydzę,bo schowałam je przed wnuczkami. Starsza na jedno podejście potrafi wyjeść zawartość słoika. :grin: ;-) Pozdrawiam wszystkich smakoszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katarzyna 8 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2006 Dlaczego wcześniej nie trafiłam na Waszą stronę ;) Teraz nie będę mogła się doczekac jesieni ;) ale za to w przyszłym roku już będę przygotowana na sezon śliwkowy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gabi-ostra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2006 Ja w przeciwieństwie do Ciebie Katarzyno zdąrzyłam zrobić przepyszną Nutellę ze śliwek autorstwa Janki.Janeczko wielkie brawa!!!!Nutella jest pyszna!!!Za rok na pewno też ją zrobię.Pozdrawiam.Gabi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Katarzyna 8 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2006 Niestety kto póżno przychodzi ten sam sobie będzie czekał do przyszłych zbiorów ;) Ale jak to mówią lepiej póżno niż wcale już sobie zapisałam w swoich ważnych przepisach i na pewno zrobię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monilek26 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2006 Ta nutelle faktycznie jest rewelacyjna. W tym sezonie robiłam ją chyba 3 razy. Pierwszy rzut został rozdany bo kto przychodził i próbował, wychodził ze słoiczkiem nutelli. Przepis tez powędrował do znajomych. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janka 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2006 ;) Dziękuje Wam wszystkim. Jeśli będzie mi dane ,to spotkamy się przy następnym śliwkobraniu ;) Nutella jest bardzo dobra do przekładania piernika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2006 Przepis bardzo interesujący , wydrukowalam sobie i będę robić jak będą śliwki - serdecznie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2007 Ja zmniejszyłam proporcje i zrobiłam z paczki mrożoych śliwek 0,450g 1/2 szklanki cukru 1/2 torebki cukru waniliowego 10 dag kakao Wyszła rewelacyjna /1 słoik po dżemie/ Mnie to przypomina czekodżemi Pa - :P :) smacznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renigliwice 8 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2007 Przepis dostałam już wcześniej od mojej przyjaciółki i go wypróbowałam. Wspaniały dżem, ale myślę, że można go również wykonać z innymi owocami. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basga 28 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2007 RENI-doskonaly pomysł,co powiecie np.na czarną porzeczkę lub jarzębinę? trzeba pokombinować w sezonie owocowym dzieląc się pomysłami na forum. ABY DO LATA..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość wujek_satriani Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Styczeń 2007 bardzo dobre, tak dobre ża aż poleciłem na tym forum :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janka 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2007 Czarna porzeczka pasuje,ale z jabłkami jestem ostrożna.Smakowo tak,ale wizualnie u mnie odpada. Wujku satrianiWidziałam i bardzo Ci dziękuję. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JustynaZ 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2007 Uwielbiam śliwki i szczególnie powidła z nich (najlepsze to Strzeleckie- to blisko Bydgoszczy), ale ten przepis na pewno w sezonie śliwkowym zostanie przeze mnie wypróbowany. Już się nie mogę doczekać :arrow: A moje łakomczuchy to dopiero będą miały "wyżerkę" ;-) Już sobie drukuję przepisik,pa. Justyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach