Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To prawda...na jakiejś stronce/chyba DROSTERA CZY JAKOŚ TAK/widziałam ciekawe egzemplarze:drzewo truskawkowe,baobab,palma dżemowa,drzewko tańczące i inne cuda,część z nich nadaje się do upraw w doniczkach ale jakoś wolę kupować w sklepie widząć dany krzaczek. A...właśnie mi się przypomniało-w sklepie ogrodniczym kupiłam na wieś kilka torebek nasion,także żółte poziomki...i wiecie co z nich wyrosło-PETUNIE!Chyba pomylili się przy pakowaniu.

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Doruniu jestem ogromnie ciekawa ja będzie wyglądała "Działka Cesarzowej Doruni" jak te wszystkie drzewka Ci zakwitną ;) :-P

Będzie wydlądało jak w raju :) Musisz koniecznie nam to później pokazać :razz:

Gorąco pozdrawiam :razz:

Ja nie mam pojęcia,czy one zakwitną...bardzo bym chciała,ale różnie ludzie piszą...jedni piszą,że u nich kwitnie,a inni,że nie zakwitnie,bo to nie ten klimat...na pewno jak tylko wsadzę je do ziemi to pokażę Wam jak wyjrzą.Nawet jak nie zakwitną to przez rozmiary liści i tak będą robiły ogromne wrażenie.

Pozdrawiam :P

Opublikowano

Basiu to miałaś niespodziankę. ;) Ja coprawda od niedawna kupuję na allegro, ale jeszcze się nie naciełam :) Wcześniej też miałam obawy, bo wydawało mi się że kupuję kota w worku :razz: Ale syn mi wytłumaczył na co mam zwracać uwagę jak będę chciała coś kupić od kogoś :-P Trzeba przedewszystkim czytać komentarze, jak sprzedający jest nie solidny to niema co liczyć na zadowolenie :P A co do wspomnianego przez Ciebie drzewka truskawkowego , to syn sobie zamówił, ale jeszcze nie dotarło, też jestem ciekawa co z tego będzie :P jak do tej pory zamawiałam 3 roślinki i jestem zadowolona :razz: Pozdrawiam

post-3146-1185381821_thumb.gif

Opublikowano

Moi kochani co do zakupów na allegro to już sama nie wiem,ja osobiście nie jestem za taką formą zakupów lecz moi synowie ostatnia pozamawiali sobie sami -starszy odtwarzacz mp3 a młodszy komórkę .I to właśnie ta komórka nie przyszła a pieniądze wysłali z góry ,z początku płakał i facet obiecywał że prześle ,póżniej mówił że już wysłał a komórki nie ma już miesiąc.

Opublikowano

Pewnie trafił na niesolidnego i nieodpowiedzialnego sprzedawcę...ja kupowałam i kupuję z allegro różne rzeczy i nie miałam jeszcze żadnych przykrych doświadczeń...na allegro są tańsze rzeczy niż w sklepie,nawet po doliczeniu kosztów przesyłki ;)

Opublikowano

Żeby nie zrobił się nam temat allegro :) Raczej sceptycznie podchodzę do kupowania na allegro, ale na całym świecie jest to tak popularne że i u nas też powolu to wchodzi. Syn kupował aparat i komurkę i nie miał problemów , ale jak pisałam wcześniej trzeba patrzeć na komentarze i jeśli ktoś jest oszustem to drogich czy tanich rzeczy się nie kupuje ;) Ludzie są podli i dlatego jest jak jest wszędzie robią przekręty ( oczywiście tego nie popieram i trzeba z takimi osobnikami walczyć) Pozdrawiam serdecznie :razz:

Opublikowano

Widzę Kasiu że twój syn to zapalony hobbysta kwiatów ale to dobrze że ma takie zainteresowanie bo to uczy młodego człowieka odpowiedzialności, tak jest z moją córką, chciała żebym jej dała do doniczki kwiatka przyniosła doniczkę z ziemią i kazała włożyć sobie naszczepkę i zapewniła mnie że będzie go podlewać, więc jej dałam śmierdziuszka (aksamitke) i tak chodzi i go podlewa nie macie pojęcia jaki piękny okaz jej wyrósł a jaka jest z siebie dumna że ma takiego kwiatka pięcioletni szkrab.

Opublikowano

Iwonko mój syn ma już 21 lat , ale od kiedy pamiętam zawsze synowie mi pomagali przy przesadzaniu kwiatków i chyba złapali bakcyla ;) to dobrze, bo jak ktoś nie ma serca do zwierząt i roślin , to nie będzie miał serca do niczego, takie jest moje zdanie :)

post-3146-1185396792_thumb.gif

Opublikowano

Kasiu zamówiłam Cesarskie drzewko szczęścia u Anny Gałuszko i Glicynię chińską u Grzgorza Żółtka, mąż przy pracy był, syna nie ma a ja musiałam poprosić sąsiadkę i dobrze że przekazy pocztowe miałam.Tam gdzie Ty zamawiałaś Glicynię już nie ma w sprzedaży. Wydaje mi się że ja w reklamie widziałam Glicynię z OBI i inne piękne drzewka i pnącza. To było przeszło rok temu o ile dobrze pamiętam. Elunia napisz w sprawie komórki komentarz i sprawdź go. Są sprzedający jeszcze poza Allegro na stronie. Mój syn bardzo dużo kupował n.p. sprzęt wędkarski i dużo płacił i na szczęście wszystko otrzymał. Dorunia jak dobrze że teraz kupiłaś działkę, bynajmniej będziesz miała nowocześnie i pięknie urzadzoną.

Opublikowano

Kasiu zamówiłam Cesarskie drzewko szczęścia u Anny Gałuszko i Glicynię chińską u Grzgorza Żółtka, mąż przy pracy był, syna nie ma a ja musiałam poprosić sąsiadkę i dobrze że przekazy pocztowe miałam.Tam gdzie Ty zamawiałaś Glicynię już nie ma w sprzedaży. Wydaje mi się że ja w reklamie widziałam Glicynię z OBI i inne piękne drzewka i pnącza. To było przeszło rok temu o ile dobrze pamiętam.

Elunia napisz w sprawie komórki komentarz i sprawdź go. Są sprzedający jeszcze poza Allegro na stronie. Mój syn bardzo dużo kupował n.p. sprzęt wędkarski i dużo płacił i na szczęście wszystko otrzymał.

Dorunia jak dobrze że teraz kupiłaś działkę, bynajmniej będziesz miała nowocześnie i pięknie urzadzoną.

Halinko zamówiłaś nasionka,czy sadzonkę cesarskiego drzewka szczęścia?Ja właśnie od Anny Gałuszko zamówiłam nasionka moich drzewek...to uczciwa Pani.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Moje drzewka paulowni rosną...przesadziłam już prawie wszystkie i doliczyłam się 200 drzewek,a nasion miało być 100...ale te nasionka są tak malutkie,że oni pewnie biorą szczyptę i wkładają do woreczka na sprzedanie :-D