Skocz do zawartości

Kotlety Ziemniaczane


fredzia

Rekomendowane odpowiedzi

Kalipoe... Dziękuję pięknie za komplement ale mam wrażenie, że dostałam go nieco na wyrost :mrgreen: Gdybyś poznała mnie nieco bliżej, od razu zmieniłabyś swój post! :mrgreen: Przez to Twoje zboczenie Kalipoe, to ja już się sama do siebie śmieję za każdym razem, gdy dodaję gdzieś serka :mrgreen: Na szczęście Pan Klamerka wie, że jestem trochę szurnięta i już nawet nie wnika dlaczego serek wywołuje we mnie taką radość! :razz: A co do kotletów, to wersja z pietruszką na pewno jest świetna. Teraz jednak czekam na rzeżuchę, bo pomyślałam sobie, że z rzeżuchą to dopiero mogły być smaczne! :lol: Pozdrawiam!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące później...
  • Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

A ja nie panieruje kotlecikow w bulce. Smaze bezposrednio na oleju. Czasami jednak dodaje troszke przesmazonego boczku, pieczarek lub startego, zoltego sera. Smakuja pysznie. Mam zdiecie ale niestety nie potrafie go dolaczyc. Pozdrawiam cieplutko

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A u mnie w domu do ciasta ziemniaczanego dodaje się cebulkę pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na smalcu zamiast startej surowej i zawsze obtacza w mące przed smażeniem. Jest to jedno z moich ulubionych dań,u mnie zawsze w wersji z sosem grzybowym lub pieczarkowym. Zajadam się nimi na ciepło i zimno dopuki nie znikną :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące później...

Ja robię te kotleciki jeszcze inaczej. Do masy dodaję wspomnianą tu posiekaną natkę pietruszki,starte na tarce i podsmażone z cebuką pieczarki.Smażę obtoczone w tartej bułce. Dziś miałam je na obiad z sosem pieczarkowym,do którego też posiekałam pietruszkę + kapusta kiszona.Pyszności.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

ja robiłam takie: składniki: - 1 kg ziemniaków - cebula  - 2 jaja  - sól i pieprz - 10 dag kiełbasy - 2 łyżki bułki tartej - tłuszcz do smażenia Ziemniaki wymyć, ugotować w skórkach, obrać i gorące przetrzeć przez praskę. Podsmażyć drobno posiekaną cebulę. Kiełbasę po obraniu z osłonek drobno posiekać. Dodać do ziemniaków cebulę, kiełbasę, jaja, wymieszać i przyprawić do smaku. Uformować wałek, wyłożyć na stolnicę wysypana tartą bułką. Nożem oddzielić równej grubości kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć z obu stron

post-8947-1219180436_thumb.jpg

post-8947-1219180448_thumb.jpg

post-8947-1219180468_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...

Zrobiłam przed chwileczką ;) szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Dodałam kiełbaskę pokrojoną w drobniutką kostkę, oregano i majeranek :) Nie obtaczałam w bułce tartej. Zrobiłam do nich jeszcze sos czosnkowo-koperkowy, po prostu pyszności :) post-11138-1243527215_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

U mnie kotleciki były wczoraj na obiad. Tym razem zrobiłam z żółtym serem + zioła prowansalskie, bazylia i otręby pszenne. Do tego sosik z leśnych grzybków. Pyszności! :mrgreen: post-8290-1248509534_thumb.jpg post-8290-1248509584_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.