asienka19873 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 hej apsik,ja wlasnie robilam ptysia i niestety nie wyszedl mi... :) masa sie ,,zwazyla". tak prosty przepis a mi sie nie udalo! wiem dlaczego oczywisie! wina tych cudownych niemieckich galaretek! rozrobilam je tak jak w przepisie i wyobraz sobie ze ona jeszcze dobrze ciepla sie zsiadla! postala moze 10min od zalania wrzatkiem!dodalam ja ciepla i dlatego mi masa nie wyszla! gdybym ja zostawila i bylaby zimna raczej musialabym ja lyzka wyjac!!!!! ale sie zezloscilam! a juz polski sklep zamkniety... za pozno :D ale napewno po swietach wyprobuje jeszcze raz ptysia ale juz z naszymi galaretkami ! cale szczescie 2 pozostale ciasta ktore zrobilam sa w porzadku :D pozdrawiam i wesolych swiat zycze :D i udanych wypiekow :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilka76 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 I ja się skusiłam na tego Ptysia. Niestety nie mogłam nigdzie dostać niebieskiej galaretki więc dodałam z owoców leśnych i miałam ptysia na różowo :D Nie dawałam herbatników tylko przełożyłam pianką biszkopt. Bardzo smaczne ciacho :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ilka bardzo ładnie prezentuje się Twoje ciasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Ilka bardzo się cieszę ,że ciasto ma następnego zwolennika,ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@sia Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja upiekłam Ptysia na Sylwestra :) Bardzo smaczne ciasto i bardzo proste. Nie kładłam na wierzch herbatników tylko przełożyłam masą biszkopt i użyłam galaretek truskawkowych :D Ciacho szczerze wszystkim polecam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Mam pytanie, może troszkę głupie, czy te galaretki dodaje się jak już stęrzeją, czy tylko ostudzone? czekam na szybką odpowiedź ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Magdalenko wystarczy jeśli będą dobrze zimne...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 apsik dziękuję Ci za szybką odpowiedź, biszkopt już w piecu, a ciasto poprostu musi mi dziś wyjść ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 Dzisiaj dopiero znalazłam trochę więcej czasu by wstawić fotki zdjęć ciast ze świąt wielkanocnych ptysia zrobiłam dwukolorowego ,dzieciaki twierdziły że smakuje jak ptasie mleczko,lekkie,puszyste i kolorowe Elu dziękuję za ten przepis po raz kolejny na pewno wrócę do niego nie raz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2009 Aniu ptyś wygląda bardzo apetycznie i pomysł na dwa kolory-super..................fajnie ,że smakował dzieciakom. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonia Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 ja ptysia upiekłam z okazji mamy imienin,wszystkim bardzo smakował,a galaretkę użyłam z owoców leśnych.PYCHA CIASTO!!Dziękuję za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Angelott Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Ciasto przepyszne :grin: biszkopt przełożyłam marmoladą truskawkową, a polewę czekoladową obsypałam płatkami migdałów. Polecam, gdyż ciasto jest lekkie i pyszne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.