Just Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witaj Benek co jesteś kobietą ;) Zainwestuj w patelnię grillową i nie czekaj do wiosny tylko dołącz do nas już teraz, świetny przepis na placki z piersi kurczaka, napewno zrobię. Miałam się nie ważyć do poniedziałku ale mnie podkusiło i po 1 dniu 1,2 kg mniej, jest to bardzo motywujące, choć wiem, że to woda. Ale i tak się cieszę bo mam tendencję do nadmiernego zatrzymywania wody i kiedy nawet tracę wodę schodzi mi opuchlizna z kończyn i twarzy, co sprawia że wyglądam szczuplej. Tak więc jeżeli ktoś wam mówi że to TYLKO woda, to również chudniecie w obwodach. Ale już do poniedziałku nie będę się ważyć żeby nie stracić motywacji, bo wiem, że ten spadek wagi nie będzie aż tak spektakularny. Tak więc następne ważenie w poniedziałek. Jeżeli chodzi o cukier i słodycze, kiedy przez kilka dni jem słodkie, lub węglowodany, to się od nich uzależniam i mam ciągle ssanie, i odwrotnie, kiedy nie jem przez kilka dni, mój organizm przestaje ich potrzebować i wcale za nimi nie tęsknię. To świństwo uzależnia! Czosnek w protalu jest dozwolony, tak jak inne przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Just Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Widziałam, że gdzieś w Waszych postach pojawił się budyń, to może być taki zwykły ze sklepu? Przecież to czyste węglowodany... :) Ale na budyń bym się skusiła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 witajcie wieczorkiem dzisiaj zjadlam: na sniadanie jajecznica z 2 jajek + kawa z mlekiem 0.5% na obiad paste z tunczyka w sosie własnym z chudym twarogiem, 1 korniszonem i połówką cebulki na kolacje 400ml kefiru 0% z 2 łyzkami otrębów pszennych teraz prosze napiszcie czy to dobre posiłki przy fazie uderzeniowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Just Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Czarnaa, bardzo dobrze skomponowałaś te posiłki, mam nadzieję, że nie chodzisz głodna? Przejrzyj sobie wątek od początku, tam Dorotka wielokrotnie wyjaśniała zasady diety, co można a czego nie, znajdziesz wiele cennych informacji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 ano głodna nie jestem, teraz zapchal mnie ten kefirek z otrębami ;) mam nadzieje ze warto i że schudne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 jeszcze mam takie pytanko, czy antybiotyki nie namieszają cos podczas tej diety? mam mega zapalenie gardla i niestety antybiotyk bardzo jest wskazany, boje sie jednak czy to nie ma jakiegos znaczenia zwlaszcza podczas fazy uderzeniowej. jak sądzicie? Dorotko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam radę Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam1 Juz po raz trzeci próbuje do was sie dostac ale nie wiem dlaczego nie widać mnie. Moze tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 widac cie ;) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dam radę Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 O jestem , jestem!!!!! Hej! Ja podglądam was od tygodnia a od wczoraj jestem z wami juz na diecie. Na ksiazke czekam, ale dzieki wam na forum jest duzo waidomosci i nie ma poblemu. Ja stosowałam diete Kopenhaska, schudłam 7 kg, ale mi mało. Ja muszę jeszcze z 10. Boję się tylko fazy 3, straaaaasznie długa. Ale tu z wami moze dam radę. Korzystam z waszych propozycji meni, a ze uwielbiam nabiał to mi pasuje wszystko, gorzej będzie z warzywami- nie przepadam. Ale chcieć to móc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 dam rade przedstawisz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnaa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Gaju2b a jakie wyniki osiągnelas do tej pory i jak dlugo jestes na diecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda_75 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam Wszystkich na forum bardzo serdecznie, też jestem na diecie Protal, a raczej jesteśmy z mężem i cieszę się ogromnie, że jest to forum, bo brak mi wymiany rad i doświadczeń, a poza tym w kupie, wiadomo, raźniej ;) Moim celem jest przede wszystkim odchudzenie męża, a siebie przy okazji. Mam nadwagę, z którą jest mi źle i ile mi się uda zrzucić (tzn. ile wytrzymam bez jedzenia tego, co nie wolno), to będę się cieszyć. Mam nadzieję, że we 2 będzie nam obojgu łatwiej walczyć. Na diecie jesteśmy od 5 stycznia, 7 dni protein i dalej system 5/5. Męzowi II faza kończy się 11 maja, założyliśmy 20 kg, na razie stracił 6,5 kg przez 16 dni (ze 107 kg do 100,5). Ja sobie założyłam 8 kg ale waga spada mi dużo wolniej, ok. 3 kg przez ten sam czas ale zdarzyło mi się niestety zgrzeszyć po kryjomu :) (przeklęte słodycze...) IMHO jest ważne, żeby dobrze się przygotować, lepiej nie działać na hurra, bez znajomości książki, tak sądzę. Poza tym P. Dukan pisze naprawdę fajne rzeczy o odżywianiu, daje różne cenne rady. Warto się przygotować do diety - zakupy! Ja zrobiłam też czystkę total w lodówce przed rozpoczęciem. Jak nie ma pokus, jest dużo łatwiej. Najtrudniej jest na pewno tym z nas, które innym domownikom muszą przygotowywać "normalne" jedzenie - jak sobie z tym radzicie? I jak sobie poradzić z ochotą na słodycze? U mnie ona nie przechodzi, a wręcz się nasila z czasem. Gdzieś wyżej padła propozycja założenia osobnego wątku z przepisami itp. - moim zdaniem świetny pomysł, bo monotonia może być poważnym wrogiem tej diety, zwłaszcza w fazie II (dni proteinowe). Boję się, że zabraknie mi pomysłów, co jeszcze można wymyśleć i zacznie nas odrzucać. Na razie jest OK. Nie chcę się zbytnio rozpisywać, ale b. chętnie podyskutuję, na dowolny temat :) Trzymam kciuki i pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaja2b Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam wszystkich ja do tej pory zgubiłam 17 kg od listopada teraz waga spada znacznie wolniej ale jakoś się nie przejmuje już widać efekty a to najważniejsze wchodzę już w rozm. 44 i to jest motywacja by zejść do 42 ale nic na siłę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milenka Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam, witam i o samopoczucie pytam;) Co tam u Was dziewczynki, widzę że co niektórzy np. jak Gaja2b mogą pochwalić się okazałym wynikiem gratulację!! Musze Wam powiedzieć że mam jakiś kryzys dnia 5go, a najgorzej jest wtedy gdy właśnie tak jak Magda75 przygotowuje posiłki dla domowników mmm te zapachy tak kuszą;/ czasami miałabym ochotę położyć się spać od razu i nie widzieć i nie czuć normalnych potraw;( Jak sobie z tym radzicie? Poza tym moja waga 2 dzień stoi w miejscu:(, ale myślę że to pewnie przez miesiączkę-woda zatrzymuje się w organizmie?! Dobrze myślę? I ja jestem za tym aby powstał wątek z przepisami;) to co zaczynamy? Pzdr, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi