smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy gotowe w więcej niż 3 godziny

3 bit
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć herbatnikami. Puszkę mleka przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować 2 godziny.
Ananasowa sałatka z kurczakiem
Filet z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i obsypać przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.
Biała kiełbasa w piwie
Białą kiełbasę naciąć ukoście, włożyć do miski i zalać piwem. Czosnek obrać i pokroić w kosteczkę lub zmiażdżyć.
Biszkopt z masą serową i pianką
W czasie Świąt Wielkanocnych na stołach królują tradycyjne dla nich wypieki, takie jak wielkanocne babki, mazurki i serniki wykonywane wg.
Biszkopt z Nutellą i suszonymi śliwkami
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia.
Biszkoptowa krówka
Do przygotowania tego przepysznego, słodkiego ciasta na biszkopcie potrzebne będą cukierki „Krówki”.
Błyskawiczna wiśniowa napoleonka
To fajny pomysł na błyskawiczne ciasto. Słodka budyniowa masa z wiśniową nutką pomiędzy słonymi krakersami.
Buraczki tarte z papryką na zimę
Buraki ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Buraczki z czosnkiem
Buraki ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Buraczki z kabaczkiem
To bardzo dobre połączenie znanych z pro-zdrowotnych właściwości buraczków i cukinii (kabaczka) oraz cebuli z dodatkiem przypraw.
Ciastka z makiem
Masło siekamy nożem z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę i aromat, zarobić ciasto. Pod koniec dodać mak.
Ciasto Artusia
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i ostudzić. ½ szklanki mleka odlać i rozpuścić w nim budynie śmietankowe.
Ciasto toffi ze śmietaną
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
Cukinia z bazylią z grilla
Cukinia z grilla, to bardzo łatwa w wykonaniu potrawa, i doskonały dodatek do różnych dań mięsnych, również przygotowywanych na grillu.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.