Przepisy trudno

Cygańska droga
Mak sparzyć, ostudzić i zmielić trzy razy. Margarynę Kasia utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po jednym żółtku.
Biszkopt z Nutellą i suszonymi śliwkami
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia.
Makowa szarlotka
Szarlotka, to wywodzące się z Francji ciasto z owocami. Najczęściej są to jabłka, stąd nazywane bywa również jabłecznikiem.
Kora orzechowa
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Pod koniec dodać bakalie oprószone mąką i proszek do pieczenia.
Placek "do góry nogami"
Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, śmietanę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto i włożyć do natłuszczonej prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.