smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy alfabetycznie

"Gołąbki" inaczej
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, surowy ryż, jajka i przyprawy.
3 bit
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć herbatnikami. Puszkę mleka przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować 2 godziny.
Adwokat inaczej
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Dodać mleko w proszku i zmiksować. Następnie powoli wlewać spirytus i wodę, cały czas miksując.
Adwokatka
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, ocet i wymieszać.
Amarantusowa szarlotka z rodzynkami
Do miski przesypać mąkę pszenną, mąkę z nasion amarantusa, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy.
Ambasador
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Ambasador inaczej
Jajka ubić na parze z cukrem, następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kisiel cytrynowy.
Ananasowa sałatka z kurczakiem
Filet z kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i obsypać przyprawą do kurczaka. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.
Ananasowe śledzie
Przedstawiam Wam przepis na świetną sałatkę ze śledziem w roli głównej :) To coś nowego i pysznego dla miłośników śledzi.
Ananasowiec z bitą śmietanką na biszkopcie
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat śmietankowy, wymieszać.
Ananasowiec z kruszonką na jogurtowo-orzechowym spodzie
Ten ciekawy przepis na ciasto z ananasem jest wbrew pozorom dosyć łatwy i szybki w przygotowaniu, więc na co czekać? ;)
Ananasowo-pomarańczowe smoothie
Świeżego ananasa obrać ze skórki i wydrążyć środek. Opłukać i pokroić w kostkę. Pomarańcze umyć, przekroić na połowę i wycisnąć sok.
Ananasowo-serowa sałatka ze słonecznikiem
Ananasa osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Żółty ser pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Anielskie mleczko
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.