Najpopularniejsze przepisy kulinarne

Warstwowe ciasto z galaretką, jogurtem i śmietanką
Przepyszne, kolorowe i warstwowe ciasto z galaretką, masą jogurtową, masą śmietankową i polewą czekoladową :)
Sałatka tortellini z szynką i ananasem
Pyszna i sycąca sałatka z makaronem nazywanym czasami "ślimaczkami" ;) czyli z makaronem tortellini.
Sałatka czosnkowa z makaronem tortellini
Przepyszna, sycąca i aromatyczna sałatka z pięknie prezentującymi się w misce makaronikami - ślimaczkami ;)
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dalej ucierając dodawać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Rzodkiewki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Syrop z mniszka
Mniszek lekarski lub mniszek pospolity, może bardziej znany w nazewnictwie ludowym jako mlecz, w uprawach uznawany za chwast i jako taki najczęściej niszczony.
Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa
To prosta, błyskawiczna wręcz i przepyszna surówka do obiadu. Jest to surówka na słodko, czyli większość z Was pomyśli pewnie, że z ananasem - i to bardzo dobrze, bo ten właśnie owoc ożywił moją surówkę ;)
Sernik Snickers
Do mąki pszennej dodać cukier, jajko, masło i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto.
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
To zwykła surówka z kapusty o pięknym purpurowym kolorze. Do tego jest tania i błyskawiczna do przygotowania.
Sałatka z kapusty pekińskiej i sera mozzarella do grilla
Kapusta pekińska jest bardzo wdzięcznym produktem kulinarnym nadającym się do wielu potraw, i w każdej smakuje super :)
Biszkopt z masą piankową w galaretce
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać aż masa podniesie swoją objętość.
Krokiety z mięsem
Przepyszne, apetyczne i chrupiące krokiety z mięsem. Można tutaj wykorzystać mięso i warzywa z rosołu.
Pomidory w miodzie jako dodatek do grilla
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać miód, koncentrat pomidorowy i razem smażyć przez około 5 minut.
Szpinakowo-ziemniaczany krem
Jeśli nie macie pomysłu na zupkę, to podsyłam Wam ten szpinakowo-ziemniaczny krem :)
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.