Przepisy kulinarne (strona 2)

Wątróbka wołowa po chłopsku
Jeśli znudziły Wam się już kotlety, kluseczki, placki... to polecam wątróbkę na obiad :)
Pełnoziarnisty makaron w pomidorowo-cebulowym sosie
Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony pomysł na obiad z makaronem w roli głównej ;) A mianowicie jest to uwielbiany przez większość z nas - makaron spaghetti - wybrałam zdrową pełnoziarnistą wersję :)
Szpinakowo-ziemniaczany krem
Jeśli nie macie pomysłu na zupkę, to podsyłam Wam ten szpinakowo-ziemniaczny krem :)
Steki z rekina w panierce
Steki z rekina rozmrozić, opłukać zimną wodą i dokładnie odcisnąć z wody. Jajko rozbić i przełożyć do talerza.
Pasta awokadowa z jajkiem
Przepyszna, zdrowa i pożywna pasta na śniadanie i kolację. Jest prosta i szybka do zrobienia.
Babka żytnio-owsiana z bananami
Płatki owsiane zmielić w młynku do kawy i przesypać do miski. Dodać do nich mąkę żytnią, proszek do pieczenia i razem wymieszać.
Nototenia w złotej panierce
Oto prosty przepis na małą, pyszną i kruchą rybkę :)
Wafle przekładane cytrynową i czekoladową masą
Jeśli naszła Was ochota na coś słodkiego, a nie chce Wam się piec, to polecam Wam słodkie wafle przekładane kolorowymi masami - pycha!
Kolorowy bogracz dla diabetyków
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Obsypać szczyptą kurkumy, pieprzu cayenne, soli i czarnego pieprzu.
Babka żytnia z jabłkami
To przepis na zdrową i smaczną babkę z dodatkiem soczystych jabłuszek :) Jest to babka na żytniej mące, mielonych migdałach, brzozowym cukrze i dodatku aromatycznego cynamonu.
Miękki i aromatyczny pasztet
Udka kurczaka opłukać, sparzyć gorącą wodą i osuszyć. W rondlu roztopić połowę oleju koksowego i zrumienić udka kurczaka.
Warstwowy jabłecznik bez mąki pszennej
To fajny pomysł na ciasto bez mąki pszennej... teraz coraz więcej osób stara się unikać tej mąki i szuka właśnie przepisów na wypieki bez mąki pszennej, więc proszę - przedstawiam Wam cudowne ciasto z soczystymi jabłuszkami :)
Matiasy z czerwoną cebulką w oleju
Matiasy wypłukać, zalać zimną wodą i zostawić na około 15-20 minut. Następnie ponownie wypłukać, zalać zimną wodą i odstawić na 15-20 minut.
Sos czosnkowo-ziołowy na zimno
To prosty, łatwy i szybki do zrobienia przepis na sos czosnkowo-ziołowy. Można go kosztować już od razu, ale znacznie lepszy jest jak odpocznie trochę w lodówce.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.