smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 5)

Biszkopt z zieloną masa jogurtową i galaretką
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Śledzie w musztardzie
Matiasy zalać zimną wodą, dodać około 2 łyżki octu jabłkowego i odłożyć na około 30 minut.
Sernik z musem aroniowym i kokosem
Ser przełożyć do miski, dodać słodką śmietankę i roztopione masło (ostudzone). Całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Śmietankowe z wiśniami na biszkopcie
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Buraczany zakwas z cebulą
Czerwone buraki (u mnie małe buraczki o średnicy około 3 cm) obrać cienko ze skórki, opłukać i pokroić w plasterki (duże buraki pokroić w półplasterki).
Śledzie w oleju na kolorowo
Prosta, kolorowa i przepyszna sałatka ze śledziem :) Jest ona bardzo łatwa i błyskawiczna wręcz w przygotowaniu.
Bananowy sernik z galaretką
Twaróg przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny, śmietankę, cukier i całość zmiksować blenderem na gładką masę.
Bajeczne ciasto z galaretką
Przepyszne, słodkie, miękkie i pięknie pachnące ciasto z galaretką, którą kochają dzieciaki :)
Jabłecznik na herbatnikach bez pieczenia
Jabłka obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zagotować i zdjąć z ognia.
Czerwona kapusta z wędzonką
To smaczna i aromatyczna czerwona kapustka do obiadku :) Na szare, mroźne jesienne i zimowe dni.
Herbatnikowiec z kajmakiem i orzechami
Jeśli nie lubicie piec, to możecie "złożyć" ciasto ^_^ Polecam składankę z herbatników, masy budyniowo-maślanej, kajmaku i prażonych orzeszków włoskich - mniam!
Zupa z kalarepy
Prosty przepis, łatwe i szybkie wykonanie - pięknie zapowiadająca się zupka - czego chcieć więcej?? ;)
Schab z sosie z suszonymi śliwkami
Proste wykonanie, pracy mało, a pysznego jedzenia duużo ;) Mniam! Jeśli macie ładny kawałek schabu, a nie chce Wam się go kroić, i "bawić się" w rozbijanie, panierowanie, smaaaażenie, to podsyłam Wam właśnie ten przepis na schab inaczej ;)
Biszkoptowe ciasto z kolorowymi masami
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści, a piana zrobi się szklista.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.