smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne (strona 7)

Miękkie jogurtowe pączki
Oto moje przepyszne Tłustoczwartkowe wypieki - mniam :)
Brzoskwiniowiec z jogurtową masą na biszkopcie
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Surówka z czerwonej kapusty, jabłuszka i pora
Prosta, chrupiąca i zdrowa surówka do zrobienia w zaledwie kilka minut. Urozmaici i doda smaku wszystkim daniom.
Czekoladowy przekładaniec ze śmietanką
Do garnka wlać około ¾ mleka, wsypać cukier i zagotować. Do pozostałego mleka wsypać budynie czekoladowe w proszku, dokładnie rozmieszać i wlać do gotującego się mleka.
Karczek pieczony z cebulą i pieczarkami
To przepyszny i solidny kawał mięsa w smacznych i aromatycznych dodatkach :) Jest on łatwy, szybki i prosty do przygotowania, wymaga jedynie dłuuugiego pieczenia ;)
Szybka pieczarkowa z makaronem spaghetti
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Czosnek również obrać z łusek, opukać i pokroić w kosteczkę.
Pasta z makreli i awokado
Smaczna i pożywna pasta z makreli, awokado, jajek, czosnku i orzeźwiającej cytrynki :)
Ciasto cudaczek z orzechami włoskimi i wiśniami
To przepyszne, kruche, kolorowe ciasto z owocami i orzechami :) Jest soczyste, słodkie, fajnie się prezentuje na stole, przyciąga wzrok.
Likier krówkowy z kawą
Mleko skondensowane słodzone (zamknięte w puszce) włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gdy się zagotuje gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 3 godziny.
Gulasz wieprzowy z białą kiełbasą
Kolorowy gulasz wieprzowy z dodatkiem białej kiełbasy jest smaczny, sycący i rozgrzewający.
Czerwona kapusta w świątecznym wydaniu
Przedstawiam Wam fajny i sprawdzony przepis na przepyszną czerwoną kapustkę :) Trochę krojenia przy niej jest, ale naprawdę warto się na nią skusić.
Jogurtowiec z chałwą bez pieczenia
Galaretkę niebieską i żelatynę dokładnie rozmieszać w gorącej wodzie i ostudzić. Do miski przełożyć jogurt naturalny i jogurt bałkański.
Śledzie z żurawiną i curry
Suszoną żurawinę przesypać do miseczki. Dodać rum, wymieszać, przykryć talerzykiem i zostawić na noc.
Maślane uszka
To moje tegoroczne uszka z maślaną nutką - mniam :) W tym roku masło dodałam i do ciasta i do grzybów - efekt super!
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.