naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 02.02.2012
Odsłon dziennie: 4

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

70 dag czerwonych buraków
20 dag marchwi
10 dag pietruszki korzeń
12 dag cebuli
25 dag białej fasoli Jaś
ok. 3 litry bulionu
3 liście laurowe
10 ziarenek ziela angielskiego
1 puszka pomidorów
3 ząbki czosnku
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz
majeranek
koperek
zakwas buraczany
r e k l a m a
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Białą fasolę Jaś opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnie odcedzić i wrzucić do około 1 ½ litra gorącego bulionu. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować na średnim ogniu pod przykryciem.

Czerwone buraki, marchew i pietruszkę obrać ze skórki, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Warzywa razem z cebulą wrzucić do gorącego bulionu (około 1 ½ litra). I gotować na średnim ogniu do miękkości.

Do dużego garnka z ugotowanymi warzywami przelać bulion z ugotowaną fasolą, dodać pomidory z puszki, obrany i zmiażdżony czosnek. Całość razem wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem. Dodać szczyptę majeranku i koperku. Na koniec wlać zakwas buraczany (najlepiej własnej produkcji, bądź można też dodać sok z cytryny lub ½ opakowania czerwonego barszczu z torebki).

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6473 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
fajny przepis, wypróbuje go , aczkolwiek ja gotuję buraki osobno w skórce a potem obieram id potarte dodaje do gotowej zupki, wtedy będzie miała piękny kolorek:), pozdrawiam
g [2012-02-05 18:38:12]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl