Gotowana biała kapusta

3.461538461 stars based on 13 reviews Surówki

Składniki:

½ główki młodej białej kapusty (ok. 80 dag)
1 litr wody
2 liście laurowe
2 kostki rosołowe (drobiowy i wołowy)
3 ząbki czosnku
1 cebula (ok. 10 dag)
1 łyżka masła
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
cebula czosnek kapusta mak surówki warzywa Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Zgadza się kostki rosołowe -fe, reszta super, samo zdrowie, smacznego.
Tośka [2013-04-17 17:36:00]
koncentrak pomidorowy i mlodak kapusta,no nie dobre ale z kiszona kapusta. mloda kapustke gotuje sie z sola i lyzeczka cukru,pod koniec gotowania troche soku z cytryny i duzo swiezego koperku. Gdy juz sie ugotue. Na patelni smaze drobniutko posiekana sloninke i zlotei skwarki z roztopionym tluszczem wlewam do kapusty. Nie za duzo sloniny!
Halina [2013-02-16 14:06:37]
ja znam lepszy przepis.kapuste szatkuje i gotuje dlugo az bd miekka potem dosypuje wegety i tak gotuje.nastepnie jak kapusta bd ugotowana smaze na patelni kielbase zwyczajna pokrojona w koste wraz z cebula jak sie usmazy to dodaje koncentratu pomidorowego do tego .wszystko wrzucam do garnka .potem dodaje koperku przyprawiam.pycha
meggy [2012-11-24 11:47:54]
fuj, kostki rosołowe
gg [2012-10-27 21:05:51]
kapusta jest bardzo zdrowa ale nie kosti rosolowe- sama chemia
pk [2012-06-21 14:02:16]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>