naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 28.06.2010
Odsłon dziennie: 77

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

½ główki młodej białej kapusty (ok. 80 dag)
1 litr wody
2 liście laurowe
2 kostki rosołowe (drobiowy i wołowy)
3 ząbki czosnku
1 cebula (ok. 10 dag)
1 łyżka masła
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Białą kapustę opłukać i poszatkować. Czosnek pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.

Wodę zagotować i rozpuścić w niej kostki rosołowe. Dodać liście laurowe. Następnie dodać kapustę, czosnek i cebulę. Wymieszać i zagotować. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 15 minut. Następnie odcedzić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6474 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Zgadza się kostki rosołowe -fe, reszta super, samo zdrowie, smacznego.
Tośka [2013-04-17 17:36:00]
koncentrak pomidorowy i mlodak kapusta,no nie dobre ale z kiszona kapusta. mloda kapustke gotuje sie z sola i lyzeczka cukru,pod koniec gotowania troche soku z cytryny i duzo swiezego koperku. Gdy juz sie ugotue. Na patelni smaze drobniutko posiekana sloninke i zlotei skwarki z roztopionym tluszczem wlewam do kapusty. Nie za duzo sloniny!
Halina [2013-02-16 14:06:37]
ja znam lepszy przepis.kapuste szatkuje i gotuje dlugo az bd miekka potem dosypuje wegety i tak gotuje.nastepnie jak kapusta bd ugotowana smaze na patelni kielbase zwyczajna pokrojona w koste wraz z cebula jak sie usmazy to dodaje koncentratu pomidorowego do tego .wszystko wrzucam do garnka .potem dodaje koperku przyprawiam.pycha
meggy [2012-11-24 11:47:54]
fuj, kostki rosołowe
gg [2012-10-27 21:05:51]
kapusta jest bardzo zdrowa ale nie kosti rosolowe- sama chemia
pk [2012-06-21 14:02:16]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl