naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: teresap
Dodano: 10.11.2010
Odsłon dziennie: 2

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

1 ½ kg pieczarek średniej wielkości
2 jajka
bułka tarta olej do smażenia
Zalewa:
4 szklanki wody
12 łyżek octu 10%
6 łyżek cukru
6 łyżek ketchupu
10 dag przecieru pomidorowego
2 cebule
1 liść laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
Vegeta
przyprawa w płynie Maggi
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Pieczarki opłukać i osuszyć. Następnie obtoczyć w jajku, w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor. Cebule obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

Do dużego garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, ketchup, przecier pomidorowy, cebule, liść laurowy, ziele angielskie, Vegetę, przyprawę w płynie Magi, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie dodać usmażone pieczarki. Cały garnek położyć na małym ogniu. Zagotować i gotować około 15 minut. Lekko ostudzić i przełożyć do przezroczystej salaterki. Włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Smacznego.

Chcesz otrzymywać smaczne przepisy prosto na maila? Nie zwlekaj i zapisz się:
Smaczne listy są darmowe a Twój adres zostanie użyty TYLKO do wysyłania smacznych przepisów.
Codziennie nowe przepisy na Facebooku:
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To sie nazywa na innym portalu grzyby jak ryby - mnie to nie smakowało natomiast zalewa jest pyszna.
zuzka [2011-02-10 21:26:50]
Tak, pieczarki mają być całe.
Dorota [2010-11-17 09:26:15]
Pieczarki całe nie krojone tak rozumiem
AWE [2010-11-17 07:45:15]
Można smażyć je na głębokim oleju, powodzenia :)
Dorota [2010-11-15 11:51:13]
Czy pieczarki mają być smażone w głębokim oleju?
Justyna [2010-11-14 15:05:37]
Pycha. Nie robiłam ,akurat z tego przepisu,ale jadłam juz to. Super. Nawet na Wigilie to zrobilam. Polecam.:-)))
Lilka [2010-11-13 20:13:16]
Myślę, że można.
Dorota [2010-11-13 18:58:54]
Czy można użyć innych grzybów?
Marzena [2010-11-13 09:15:25]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Ostatnio szukane
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl