naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Szukaj
Autor: Dorota
Dodano: 27.05.2004
Ods這n dziennie: 0

Zdj璚ia Komentarze

Sk豉dniki:

Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
¾ szklanki m彗i
½ 造瞠czka proszku do pieczenia
aromat migda這wy
Masa makowa:
2 szklanki maku
20 dag mas豉
½ szklanki cukru
aromat migda這wy
bakalie
3 jajka
Krem:
2 szklanki mleka
1 造磬a m彗i pszennej
1 造磬a m彗i ziemniaczanej
15 dag mas豉
3 造磬i cukru pudru
Do dekoracji:
kolorowe cukierki

Spos鏏 wykonania:

Bia趾a ubi, doda cukier i nadal ubija. Doda 鄴速ka i jeszcze ubija. Nast瘼nie doda m彗 i proszek do pieczenia. Delikatnie wymiesza. Ciasto wyla do wysmarowanej t逝szczem prostok徠nej formy. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzi i nas帷zy wod z aromatem migda這wym.

Mak zala wod, zagotowa i zostawi na 24 godziny. Na drugi dzie mak zmieli. Do naczynia prze這篡 mak, mas這, cukier i aromat. Wymiesza i zeszkli na ogniu, pod koniec doda bakalie. Jajka ubi i wla do gor帷ego maku, wymiesza. Gor帷y mak wy這篡 na upieczony i ostudzony biszkopt.

1 ½ szklanki mleka zagotowa. W pozosta造m mleku rozmiesza m彗 pszenn i ziemniaczan i wla do gotuj帷ego si mleka. Chwil pogotowa, ostudzi.

Mi瘯kie mas這 utrze dodaj帷 cukier puder i ostudzony budy. Gotowy krem wy這篡 na mas makow i udekorowa kolorowymi cukierkami.

Smacznego.

Sprawd korzy軼i na extra.smaczny.pl
smaczny.pl extra
smaczny.pl
Liczba przepis闚: 1428 6401
Liczba porad kulinarnych: Brak 1495
Reklamy: S Brak
Mo瞠sz dodawa przepisy: Nie Tak
Warto軼i od篡wcze i kalorie: Nie Tak
Kalkulator kalorii: Nie Tak
Galeria przepis闚: Nie Tak
Wyszukiwanie wg sk豉dnik闚: Nie Tak
Sprawd extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesi璚zny koszt korzystania z serwisu od 1,66 z (z VAT)
Zobacz tak瞠 podobne przepisy:
Sprawd extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Polecamy produkty z naszego sklepu:
Do poczytania:
Sprawd tak瞠 inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Tak, mak mo瞠 by z puszki, a jajka nale篡 ubi razem. Powodzenia ;)
Dorota [2008-01-19 20:15:42]
czy te jajka maj by ubite razem czy osobno jak do biszkoptu?
nieznajoma [2008-01-18 23:34:13]
czy mo瞠 byc mak gotowy z puszki
nieznajoma [2008-01-18 23:27:53]
Bardzo dobre ciasto. Warte zachodu.
Asia [2004-12-01 18:44:15]
my郵 瞠 b璠zie wy鄉ienity jad豉m podobny tylko bez masy budyniowej.
Ula [2004-06-16 20:05:36]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Sklep Smaczny.pl
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywa smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz sw鎩 adres email:

Smaczne listy s darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg s堯w kluczowych | Lista przepis闚 | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl