naglowek smaczny.pl przepisy kulinarne
Autor: Dorota
Dodano: 17.03.2011
Odsłon dziennie: 7

Zdjęcia Komentarze

Składniki:

2 filety miruny (ze skórą z jednej strony 2 x 20 dag)
sól
pieprz
1 cytryna
zioła prowansalskie
koperek
r e k l a m a

Sposób wykonania:

Filety z miruny opłukać i przekroić na połowę. Posypać je solą i pieprzem z każdej strony. Cytrynę umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Jedną połówkę cytryny pokroić na 4 plasterki, a z pozostałej połówki cytryny wycisnąć sok.

Każdy filet miruny rozłożyć na osobnym kawałku folii aluminiowej (na błyszczącej stronie). Skropić wyciśniętym sokiem z cytryny. Następnie posypać ziołami prowansalskimi i koperkiem. Na koniec na każdym filecie położyć plasterek cytryny.

Szczelnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć w formie. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około15 minut w temperaturze 190 °C.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Sprawdź korzyści z EXTRA.smaczny.pl
Duuużo więcej przepisów i porad kulinarnych
Na EXTRA smacznym znajdziesz już aż 6518 sprawdzonych przepisów i 1495 porad kulinarnych! Wszystko to taniej niż najtańszy miesięcznik w kiosku.
Liczysz kalorie?
U nas zobaczysz ile kalorii, białek, węglowodanów, tłuszczy i cholesterolu ma dana potrawa. W każdej chwili dostępny jest wygodny kalkulator kalorii.
Zero reklam
Jako użytkownik extra.smaczny.pl nie zobaczysz już na naszej stronie ani jednej reklamy. Przeglądasz serwis komfortowo i szybko!
Dodawaj własne przepisy
Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Dołącz do naszej społeczności!
Z extra.smaczny.pl skorzystały już tysiące użytkowników. Dołącz do nas, przeglądaj przepisy i dziel się własnymi, sprawdzonymi recepturami. Zapraszamy!
Sprawdź extra.smaczny.pl » Cennik »
Miesięczny koszt korzystania z serwisu od 1,66 zł (z VAT)
Zobacz także podobne przepisy:
Sprawdź extra przepisy na extra.smaczny.pl:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Mnie zastanawia połączenie cytryny z folią aluminiową. Przecież na opakowaniu wyraźnie jest napisane, że folia nie nadaje się do kwaśnych produktów. Ja proponuję skropić rybę cytryną dopiero po upieczeniu.
Smakosz [2012-08-10 13:29:14]
Tylko po co obierać cytrynę? Najwięcej aromatu i smaku znajduje się właśnie w skórce. Proponuję cytrynę krótko obgotować (zblanszować), następnie cieniutko obrać, koniecznie bez białej gąbki bezpośrednio pod skórką (jest gorzka). Skórkę posiekać i dodać z kawałeczkiem masła. Aromat i smak będą bardzo wyraziste. Reszta bez zmian. Ps. A widział ktoś filet ze skórą z dwóch stron? ;))
Czupur [2011-11-18 11:24:59]
Skomentuj

Autor:
Na czasie
 
Extra przepisy
 
Smaczne listy
Koperta
Aby otrzymywać smaczne przepisy i informacje na temat naszej strony wpisz swój adres email:

Smaczne listy są darmowe.
 
Najnowsze przepisy
 
Najlepsze przepisy
 
Wyszukaj na forum | Wyszukaj wg słów kluczowych | Lista przepisów | Polityka cookies | Regulamin | Reklama w serwisie | Kontakt
Dimpart 2003 - 2014
Grafika wykonana przez: artseven.pl