Pasta z makreli

Dodane przez w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
3.642857142 stars based on 28 reviews Pasty

Składniki:

1 średnia wędzona makrela
2 jajka
kilka gałązek szczypiorku
2 łyżeczki musztardy
7 łyżeczek gęstego jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do wędzonej makreli dodać jajka, szczypiorek, musztardę i gęsty jogurt naturalny. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

r e k l a m a
Komentarze do przepisu:
Brzmi smakowicie - dziękuję :)
Dorota [2016-02-10 21:13:11]
Dobra ta pasta, a ja jeszcze zbogaciłam ten przepis o ogórek konserwowy ;-)
kasia [2010-08-07 22:04:20]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2016. Wszystkie prawa zastrzeżone.