Przepisy Extra

Śledzie z papryką w sosie musztardowo-majonezowym

Składniki:

70 dag filetów śledziowych w oleju (matiasy)
1 czerwona papryka (25 dag)
1 cebula (15 dag)
2 łyżki gorczycy
6 łyżek musztardy
6 łyżek majonezu

Sposób wykonania:

Filety śledziowe wyjąć z oleju, opłukać, zalać zimną wodą i zostawić w niej na około 30 minut. Następnie opłukać, osuszyć i pokroić w 2-3 cm paski. Czerwoną paprykę pokroić w paski. Cebulę pokroić w półplasterki, sparzyć i ostudzić.

Do miski przełożyć śledzie, czerwoną paprykę i cebulę. Dodać gorczycę, musztardę i majonez. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na około 6 godzin.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że smakowały :) Pozdrawiam :)
Dorota [2012-01-02 20:22:31]
Śledziki faktycznie bardzo smaczne. Mi wodą nie podeszły nawet na trzeci dzień;-)
Aneczka [2011-12-31 13:52:36]
witam, ja tez zrobilam i byly dobre ale tylko w pierwszy dzien bo pozniej podeszly woda i juz sie nie dalo jesc.
monika [2010-04-08 13:45:55]
Bardzo się cieszę, że śledziki smakują :)
Dorota [2010-01-04 16:09:47]
Śledziki po prostu pyszne.Polecam
Justyna [2009-12-31 18:22:42]
Witam,właśnie dziś zrobiłam Sledziki,były przepyszne,znikneły w mgnieniu oka.
ANIELKA [2009-12-23 22:38:29]
ta salatka jest b smaczna ale ja robilam podobna zamiast majonezu jogurt balkanski i smietanka 18 %
wanda [2009-12-12 19:25:53]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.