Surówka z kiszonej kapusty i pora

2.835256604 stars based on 6586 reviews Surówki

Składniki:

½ kg kiszonej kapusty
½ pora
1 marchewka (15 dag)
zielona pietruszka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (można ją też pokroić). Por pokroić w półplasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Do miski przełożyć kiszoną kapustę, por, marchewkę i zieloną pietruszkę. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

r e k l a m a
Zobacz także podobne przepisy:
Do poczytania:
Sprawdź także inne przepisy:
kapusta mak marchew oliwa por sok surówki warzywa wiosna Pokaż wszystkie słowa kluczowe
Komentarze do przepisu:
Ślicznie dziękuję za miłe słowa :) My bardzo lubimy por i dodaję go gdzie tylko mogę ;) A ostatnio zauważyłam, że bardzo ładny kolor ma sparzony por, taki dodaję do sałatek - ma on taki "zdrowy zielony kolor" i ożywia każdą sałatkę. Pozdrawiam serdecznie :)
Dorota [2013-04-19 13:38:36]
Przepis pierwsza klasa nie pomyślałabym żeby zamiast cebuli dodać pora. I wygląda tak apetycznie estetycznie no po prostu świetny przepis...
Misia [2013-04-19 11:55:44]
pycha:)
ela [2013-02-18 12:18:34]
nigdy nie dodawlam pora do tej surowki wiec sprobuje,co do olivy z olivek to uwazam ze nie pasuje do kapusty kiszonej, juz raz probowalam i zalkowicie zepsula salatke,ale to oczywiscie moje zdanie ...no i mojego meza pozdrawiam
aniaa [2011-08-03 18:23:53]
Dodałam również jabłuszko starte na tarce. Bardzo smaczna;-)
Aneczka [2010-03-04 15:08:11]
Skomentuj

Autor:
Dimpart 2003 - 2015
Grafika wykonana przez: artseven.pl
?>