Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ulinek77

Karkówka Pieczona Suszonymi Grzybkami Lub Pieczarkami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :-( zrobiłam tę karkówkę , była b.dobra , cebulka i suszone grzybki dodały specyficznego smaku , sosik lekko słodkawy , podałam z podsmażonymi ziemniakami . W niedzielę zrobię schabik po włosku , który Ulinek poleca.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

karkówke zrobilam dzisaj na obiad,jak dla mnie troszke za duzo octu, ale moim chłopcom smakowała bardzo,następnym razem wyprobuje wersje z winem.pozdrawiam ;) :) :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam tę karkóweczkę, dałam winko zamiast octu i posypałam delikatnie cynamonem dla smaczku. Rewelacja, wszyscy zachwyceni i przepis poszedł w obieg.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja również robiłam tę karkówkę już wielokrotnie,ale tylko z zastosowaniem pieczarek.Różni się ona wyglądem od tej na zdjęciach powyżej.Mój sos także wyszedł gęstszy,ale ten smak jest nieziemsko cudowny.Pyszności...poprostu super.Wielkie dzięki za przepis :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

i ja też się skusiłam :)) i mimo, że nie lubię grzybów (i nie jadłam ich od dzieciństwa, dziś był mój pierwszy raz) bardzo mi smakował Twój pomysł na karkówkę. Z tym, że zamiast octu dodałam czerwone wino :))

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.