justhi Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Plany obiadowe miałam inne, ale załatwiając sprawy "na mieście" przechodziłam obok straganów z warzywami i fasolka szparagowa tak pięknie się do mnie uśmiechała. To nabyłam, ugotowałam i miałam jako dodatek do jajka sadzonego i ziemniaka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Mmm... to przepyszny obiadek miałaś Justynko :D A u nas pomidorowa z ryżem po wczorajszym rosołku i leczo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 U nas tradycyjnie gołąbki z ziemniaczkami i surówka z marchewki, gołąbki polane keczupem dworskim .Na deser domowy kisiel z truskawek - jakimś cudem jeszcze dostałam ale cena na koniec 15 zł za łubiankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 U nas dzisiaj placki ziemniaczane z cukinią - mniam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 U mnie też ale tylko z cukinią - oj mam sezon cukiniowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kotlety rybne,ziemniaki i surówka z kapusty białej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Pomidorowa z makaronem, kluski, mięso wołowe w sosie, fasolka szparagowa i sałatka z buraczków i marchewki (własna słoikowa produkcja ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A dzisiaj u nas przepyszne gołąbki, tym razem do farszu dodane zmielone udko kurczaka i golonko - wyszły pycha! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 a mi z wczorajszego dnia został sos pieczeniowy i trochę sałatki z kapusty pekińskiej więc na stole zawitało dość nietypowe połączenie - smażona rybka i pyzy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Mmm... zabrzmiało pysznie :) U nas pomidorowa i zapiekanka ziemniaczana z cukinią :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dorotko jak robisz ta zapiekankę z cukinia ? Mam w domu właśnie cukinie i zastanawiam sie co dobrego z niej zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zapiekanka z cukinią, ziemniakami i boczkiem która dziś przygotowałam z tego co miałam w domu akurat :) bez konkretnego przepisu...wyszła super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witaj Asieńko, przepraszam, że tak późno Ci odpisuję, ale widzę, że sobie świetnie, a raczej smacznie poradziłaś z zapiekanką :mrgreen: Po zdjęciu widzę, że robimy chyba podobnie ;) Moje ostanie zapiekanki z cukinią były takie: https://www.smaczny.pl/przepis,zapiekanka_ziemniaczana_z_cukinia https://www.smaczny.pl/przepis,zapiekanka_ziemniaczana_z_cukinia_marchewka_i_buraczkami Teraz przymierzam się do zapiekanki makaronowej z cukinią, zamieniam ziemniaki na makaron ;) myślę, że też będzie dobra :) Asieńko z cukinii można zrobić też placki, wystarczy zetrzeć je na tarce o dużych oczkach, posolić, odcisnąć z soku, który puści i dodać np. do startych ziemniaków z cebulą, do tego jajko, przyprawy, mąka i już smażymy przepyszne placuszki - dla mnie pycha! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 No poradziłem sobie smacznie :) A wiem z tymi placuszkami, moja mama często dodawała cukinie do placków ziemniaczanych , pyszne, chyba czas sobie przypomnieć smak :))) Dzieki za linki do przepisów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi