Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ulinek77

Schab Po Włosku

Rekomendowane odpowiedzi

Schab po włosku - schab - ser żółty - olej do posmarowania - przyprawy wg uznania - ok. 5-6 cebuli - majonez - ketchup - papryka słodka Mięso przygotować jak na schabowe. Następnie tak przygotowane mięso poukładać na blaszce wysmarowanej olejem. Wszystko dokładnie posypać przyprawami według uznania. Na to wyłożyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dokładnie posmarować majonezem. Na to wszystko posypać starty żółty ser. Polać ketchupem i posypać papryką słodką. Piec około 40 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja znam podobny przepis na kotlety schabowe ale trochę inny. Na blaszce do pieczenia układam rozbity schab, posypuję solą i pieprzem do smaku. Nastepnie daję cebulkę podsmażoną na maśle, surowe pieczarki starte na tarce o grubych otworach, ser żółty również starty na tarce i majonez. Piekę w piekarniku 40 min. Uwielbiam te kotlety!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Świetny do tego jest ser mozzarella. Pięknie się rozpuszcza i ma specyficzny smaczek :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie wydrukowałam sobie przepis, zgadzam się z Tobą Elmo, że nie ma to jak Mozzarella. Pa,Ju.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Schab jest równie smaczny jak piersi z kurczaka - warto wypróbować. Jeśli ktoś robił juz karkówkę - to schab również powinien smakować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobilam, ale z piersi kurczaka. Majonez, ketchup i ser dodalam 10 minut przed koncem pieczenia. Po prostu rewelacja!! Ps. Mój mąż był bardzo mile zaskoczony, zresztą znajomi też! :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

rozumiem ze te kotlety to bez panierki na ta blaszke kłądziemy????? moze to zrobie w weknd? samo sie praktycznie robi-nie????????

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Rewelacyjny smak dania,zrobiłam dziś na obiad.

Coś innego,wszystkim smakowało i nie zostalo nic na jutro.

Gratuluję takiego pomyslu i czekam na inne przepisy na danie obiadowe.

Pozdrawiam

Ania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Schab jest równie smaczny jak piersi z kurczaka - warto wypróbować.

Jeśli ktoś robił juz karkówkę - to schab również powinien smakować.

Ja właśnie jadłem już kiedyś ten przepis pod nazwą "karkówka zapiekana z serem i majonezem" i rzeczywiście jest to bardzo smaczny sposób na podawanie mięs pieczonych :grin:

post-5244-1174394129_thumb.jpg

na zdjęciu własnia ta karkóweczka z sałatką Coleslaw

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja robie coś podobnie tylko smaze kotleciki schabowe i dopiero na to reszte tzn cebule kroje w piórka i dusze z ketchupem, pieczarki tez dusze z wegeta i odrobiną pietruszki i na to ser :grin: i zapiekam dopoki ser sie nie roztopi bo reszta skladnikow jest jeszcze goraca od smazenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Świetny do tego jest ser mozzarella. Pięknie się rozpuszcza i ma specyficzny smaczek :P

Mhm, podoba mi sie ten przepis.

Proszę mi tylko napisać czy ten ser mozarella daje pod koniec pieczenia czy tak jak w przepisie - zamiast sera żółtego od razu ?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.