Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Kasiulek

Sernik Z Jogurtu

Rekomendowane odpowiedzi

Szczerze to nie wiem w jakiej temperaturze, bo piekłam to w piecyku na prąd. Myślę, że 160-170 stopni było by odpowiednią temperaturą, ze względu na długi czas pieczenia :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:razz: Jeszcze jednej rzeczy zapomniałam napisać... Biszkopty układamy na suchą blachę- nie smarujemy formy żadnym tłuszczem ani niczym innym, ponieważ spowoduje to przypalenie się biszkopcików.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam :razz: Ktarzynko! przecie jest napisana temperatura pieczenia 160-170 stopni :grin: .

A poza tym bardzo ineresujacy przepis ciekawe czy ten serniczek jest puszysty i czy nie opadnie?Pozdrawiam!

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jolu, jest napisane bo edytowałam i dodałam parę informacji :razz: A co do puszystości serniczka... jest bardzo puszysty... :grin: Rozpływa się w ustach :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam :razz: Ktarzynko! przecie jest napisana temperatura pieczenia 160-170 stopni :grin: .

A poza tym bardzo ineresujacy przepis ciekawe czy ten serniczek jest puszysty i czy nie opadnie?Pozdrawiam!

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Wielkie dzięki Jolanto, ale Kasiulek już zamieścił zmiany. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kasiulek... upiekłam wczoraj twoj serniczek, ale jak wspominalam, nie kupilam nigdzie jogurtu balkanskiego, wiec zrobilam z jogurtu naturlanego, bardzo gestego, wyszedl...SUPER!!! tak więc Kasiulek, mozna robic ten serniczek z innych, ale jak zaznaczylas, bardzo gęstych jogurtow...Ksiulek, serniczek wyszedl bardzo pulchny, wilgotny i naprawde wyrosl wspaniale... ciasto w/g twojego przepisu...PIERWSZA KLASA.... pozdrawiam Kasiulek i dziekuje za swietny przepis... Jola :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kasiulek a moj wlasnie jest w piekarniku wyrosl''pod chmury'' nie moge sie doczekac aby go zdegustowac!!! :D .Jak bedzie gotowy to wkleje zdjecie.Pozdrawiam!

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

PS. zapach w calym domu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

TEZ ROBILAM TEN SERNICZEK JUZ NIE MA PO NIM SLADU JEST SUPER.ROWNIEZ ZROBILAM GO Z INNEGO GESTEGO JOGURTU DZIEKI ZA SWIETNY PRZEPIS

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A propos jogurtów-widziałam w TV jak mieć gęsty jogurt-należy jogurt wylać na gęstą gazę lub papierowy ręcznik na sicie i odstawić do odcieknięcia a potem użyć.Nawet sporo płynu wyciekło.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kasiulek a oto obiecane zdjecie. Sernik jest pycha ale troche opadl :D

Pozdrawiam :)

Dołączona grafika

PS.polecam moj ''sernik pod pierzynka'' rownie smaczny jak twoj!!

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ale mam ochotę Jolu na twój piękny serniczek,chyba coś dzisiaj wykucharzę choć nie miałam takich planów :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.