Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
Kasiulek

Sernik Z Jogurtu

Rekomendowane odpowiedzi

Informacja dla tych ,którzy poszukują jogurtu bałkańskiego to kupiłam go dzisiaj w markecie ''Polo''i zamierzam go upiec na niedzielę ,gdyż termin ważności jest dość długi,pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kasiulek... dzisiaj ponownie upiekłam twoj serniczek, i ponownie z jogurtów naturalnych, ponieważ nie mogę nigdzie dostać bałkańskiego, niestety, ale również dzisiaj serniczek wyszedł SUPER !!! ... naprawdę, ciasto smaczniutkie i wspaniale... Pozdrawiam. Jola :arrow:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też dzisiaj skusiłam się na serniczek ,ciasto robi się błyskawicznie a ze względów zdrowotnych takiego potrzebowałam. :razz: Jednak jestem troszkę zawiedziona,jest to pierwsze ciasto z tego forum ,które tak nie do końca mi wyszło[a i tak nie ma już połowy]Wyrosło pięknie i opadło,w smaku jest dobre . Kasiulek i wszyscy którzy piekli poradżcie co zrobiłam nie tak bo chciałabym spróbować kiedyś jeszcze raz,pozdrawiam...Ela.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Apsik- ten sernik ma to do siebie, że troszkę opada :razz: Nie przejmuj sie tym! Mi zawsze też opadł o pare centymetrów ;P Pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Apsik nie przejmuj sie :razz: ten sernik widocznie ma to do siebie ze musi opasc bo jest bardzo delikatny mi tez opadl moje zdjecie jest na forum ale i tak wszystkim smakowal.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

dziewczyny.... mnie nie opada ten serniczek...wylewam go na małą blaszkę...mala tortownica...wyrasta wspaniale i nic nie opada...nie wiem czemu u was tak jest, nie mam pojecia, poniewaz tradycyjne serniki jak piekę, to zgadzam się, troszkę opadają, ale serniczek Kasiul;ek, jest wyjatkowy, ponieważ mi kompletnie nic nie opada a przeciwnie wyrasta wspaniale...jest po prostu SUPER !!! Pozdrawiam was wszystkie. Jola :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja gdzieś czytałam,że im mniej uciera się masę serową tym ona potem mniej opada po upieczeniu.

Basga masz rację! Zapomniałam napisać, że tej masy nie ucieramy długo. Wystarczy, że dobrze się połączy składniki i można wylewać na blaszkę :razz: Mój błąd :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Apsik- ja staram się nie otwierać piekarnika :razz: ponieważ ciasto może się nie udać :razz:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kasiulek zaraz zaczynam robić sernik. W Polo i w dwóch dużych super markietach nie było jogurtu Bałkańskiego. Syn kupił bardzo gęsty kremowy jogurt 340 g Greek Styl do sałatek sosów i deserów. Jak ciasto będzie gotowe dodam zdjęcia. Pozdrawiam i do usłyszenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam. Jogurt bałkański dostałam w Albercie i tylko tam u mnie można go kupić. Jest bardzo zbliżony konsystencją do serka naturalnego który kupuję w Biedronce jeżeli ktoś by był tym zainteresowany. Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.