Dorunia Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Co chwilkę nowe,ciekawe pomysły na ten deserek...ja mam już kupione kilka galaretek i będę robiła deserki rodzince,bo smakują im,dlatego,że nie są mocno słodkie tylko orzeźwiające i delikatne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Miuriel ogromne podziękowanie za ulepszenie tego wspaniałego deseru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Na spód dałam pokrojone ananasy a na wierzch bita śmietana....to dzisiejszy deser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campari Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 zrobilam... na mnie wrazenia smakowego nie zrobilo niestety... ale dzieci jadly, az im sie uszy trzesly :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilka76 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Bardzo fajny deser na lato. Co prawda mojemu mężowi smakował średnio. Mi za to bardzo więc pewnie nie będzie to ostatni raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Gdyby nie to, że nie mam galaretki deserek zrobiłabym jeszcze dzisiaj, ale niestety zrobię go jutro :wink: jak zrobię to się podziele moim zdaniem :wink: Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodka Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Drogie Panie, tak mnie zaintrygowal ten przepis na galaretke, ze pomimo ze wlasnie mialam isc spac, bo niestety jutro o 5-ej trzeba wstac, postanowilam go szybko wyprobowac. Juz przy energicznym mieszaniu goracej galaretki spiralka, powstaje pyszna pianka. Fascynujacy przepis! Pozdrawiam goraca. Jagodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 Nam biszkopt z tym deserem bardzo smakował i jutro robię sam deser z galaretki malinowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 A mi przy próbie zrobienia tego deseru padł przedwojenny mikser i zostałam na lodzie......mam nadzieję, że na dzień mamy dostanę nowy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 ciesze sie ze wielu osobom posmakowala pianka.niby nic szczegolnego najzwyklejsza galaretka a takie to fajne bo zaskakuje forma.dziekuje wszystkim za mile slowa.myslalam ze wsrod takich wspanialosci i wyszukanych przepisow taki rodzynek nie przejdzie.pozdrawiam serdecznie wszystkich wielbicieli galaretek. :wink: hania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalovay Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 zuziorek nie przejmuj sie to male piwo bo mi dzis padl samochod na srodku miasta w godzinie szczytu.porazka :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Jak galaretka już tężała miksowałam ją na pianę i stopniowo dodawałam mleko.( 1 część) Wylewałam na tortownice i wstawiałam do lodówki. Kasiu czyli ta pierwsza warstwa ma być stężała całkowicie, tak? I dopiero tą drugą warstwę się wylewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Zrobiłam dzisiaj dzieciom piankę i muszę powiedzieć ,że jest naprawdę dobra. Starszy syn zjadł taką a młodszy sobie swoją zamroził bo stwierdził że tak trzeba bo jest strasznie gorąco,moja galaretka była o smaku gruszkowym i osobiście jej nie polecam ,bo smak ma taki nijaki. Dziękuję za prosty przepis i pozdrawiam...Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 :razz: a ja dzisiaj zrobię piankę i na wierzch dodam bitą śmietanę :cry: Galaretka o smaku granatu :cry: Pyszności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi